Fantastična Perković rekordom u Dohi otvorila sezonu

Fantastična Perković rekordom u Dohi otvorila sezonu

Hrvatska atletičarka Sandra Perković fantastično je otvorila novu sezonu u Dijamantnoj ligi.Na mitingu u Dohi Perković je pobijedila bacivši disk čak 71,38 metara, što je najbolji hitac u povijesti Dijamantne lige, za točno pola metra duži od njezina dosadašnjeg rekorda i samo tri centimetra kraći od njezina osobnog rekorda.

Kao što sam najavila prije ovog natjecanja, došla sam spremna i zdrava i od mene se može puno očekivati. Nikad u životu nisam imala ovakvo otvaranje sezone, 71,38 m je samo tri centimetra kraće od mog nacionalnog rekorda. Uživam, stadion je pun, iskoristila sam svaki moment i sve što je stadion danas pružao. Preponosna sam i sad je na meni vratiti se kući, otići u što bolje treninge, pripremiti se i dati sve od sebe. Ova godina, 2018. mogla bi biti jako zanimljiva, izjavila je Perković nakon sjajnog nastupa u Dohi. 

Bila je to 39. pobjeda Sandre Perković u ovom natjecanju. Drugo i treće mjesto u Dohi pripalo je Kubankama, Yaime Perez (66,82 m) i Deniji Caballero (63,80 m).

Sljedeći nastup Sandru Perković očekuje 31. svibnja u Rimu.

Hrt.hr

Video sadržaj

na vrh članka