Wagner odlazi u legendu: Kao da sam jučer sjeo u avion za BiH…

Wagner odlazi u legendu: Kao da sam jučer sjeo u avion za BiH…

Obično, kada neki Brazilac dođe u BiH, ljudi se u dilemi. Da li je došao bježeći od zakona ili u komunu na odvikavanje od droge. Treća opcija je da baš nikakvog pojma sa nogometom nema i da bi u Salvadoru, Cuiabi ili nekom tamošnjem Sao Caetanu ili Ponte Preti bio golman ili oružar.

Tko se na trenutak u posljednjih petnaestak godina zainteresirao za nogomet u BiH, nemoguće je da nije čuo za Wagnera Santosa Laga, prenosi sportsport.ba.

Ikonu bh. nogometa, majstora par exellance i čovjeka koji je razbio mnoge predrasude. Bilo bi smislenije da je on upisao barem jedan nastup za reprezentaciju Bosne i Hercegovine, nego njegov brat Baiano koji se u BiH zadržao kratko.

Brazilac čije će ime zlatnim slovima biti ispisano u povijesti ove naše skromne lige, oprostit će se od aktivnog igranja nogometa u narednim danima. Čovjek koji dođe u Široki i ostavi tu pola života te sa 40 godina igra isto kao mnogi dvadesetogodišnjaci, zaslužuje poštovanje i duboki naklon svakog poštenog ljubitelja nogometa u našoj zemlji.

Iako se 15 godina ne može sažeti u samo jedan tekst, Wagner je pred svoj oproštaj dao opširan intervju za SportSport.ba u kojem je sažeo najznačajnije trenutke svoje karijere, pričao o najljepšim i najtužnijim momentima, najboljim igračima, rivalima, ljubavi prema Širokom…

/HMS/

na vrh članka