Uskrs radio ljubuski2xl

Anđelo Kvesić osvojio broncu u Svjetskoj karate ligi

Anđelo Kvesić osvojio broncu u Svjetskoj karate ligi

Na natjecanju Svjetske karate lige Anđelo Kvesić je u Istanbulu osvojio brončano odličje u kategoriji +84 kg nakon što je u odlučujućem susretu za broncu nadvisio Turčina Alparslana Yamanoglua 2-1.Kvesić je do brončanog odličja Kvesić došao nakon što je prvom kolu u dvoboju s Alžircem Hocineom Daikhijem nije bilo bodova, ali je sudačkim zastavicama Anđelo izborio nastavak natjecanja. U sljedećem nastupu izgubio je od SalehaAbazarija 1-2, a kako je Iranac izborio finale Kvesić je dobio novu prigodu u repasažu koju je iskoristio na najbolji način. Ostvario je sve tri pobjede i osvojio brončanu medalju.

Bio je bolji od Nizozemca Morrena Shepparda s 2-1, Iranca Mahdija AshourijaGarmjanija s 3-1, a u odlučujućem susretu za broncu nadvisio je i Turčina Alparslana Yamanoglua s 2-1. 

Od ostalih hrvatskih karataša najuspješnije su bile Alessandra Hasani (-55 kg) i Ana Lenard (-61 kg), koje su stigle do 3. kola. Lenard je čak imala prigodu više u repasažu, ali je izgubila od Kazahstanke Nadine Utelabayeve sa 2-3. Prije toga pobijedila je Čehinju Luciju Veithova 3-1 i Belgijku Nelu de Vos s 2-0. U trećem je pak izgubila od kasnije finalistice Turkinje Merve Čoban s 1-0.

Hasani (-55 kg) je bila bolja od Švicarke Melinde Michel 4-0 i Srpkinje SuzaneLučić 2-0, ali i ispala porazom od Ukrajinke Anželike Terljuge sudačkim preglasavanjem, nakon što je borba završila bez bodova. 

U drugom kolu ispale su Monika Berulec (-50 kg) i Ivan Kvesić (-84 kg), a na prvoj prepreci zaustavljeni su Boran Berak (-67 kg), Ivan Martinac EnesGaribović (-75 kg), Ante Mrvičić Zvonimir Živković (-84 kg), Ana Marija Bujas-Čelan (+68 kg), te u katama Tomislav Stolar Vlatka Kiuk

Na natjecanju je nastupilo 607 seniora iz 63 zemlje, a najviše uspjeha imali su predstavnici Turske,  Irana i Japana.

Hrt.hr

na vrh članka