Hrvatska nogometna reprezentacija stigla u Rusiju

Hrvatska nogometna reprezentacija stigla u Rusiju

Hrvatska nogometna reprezentacija doputovala je u hotelski kompleks "Šumska rapsodija", u mjestu Iličevo u Zelenogorsku, 60-ak kilometara od Sankt Peterburga, koji će biti dom 'vatrenih' za vrijeme svjetskog prvenstva u Rusiji.Resort sa četiri zvjezdice nalazi se u vrlo mirnom kraju, smješten između šume i jezera, pa nudi idilično prirodno okruženje za boravak reprezentacije.
U samom resortu nalazi se i sportski kamp - teniski i košarkaški tereni, a na samom jezeru i lijepa pješčana plaža. Riječ je i o jednom od najskupljih mjesta u samoj regiji.

Ovdje je hladnije, imamo vremena naviknuti se, a iako su udaljenosti velike - svi imaju taj problem i to nam je najmanja briga. Imamo mnogo razloga za optimizam, imamo pravo nadati se dobrim stvarima, a treba zaslužiti i malo sreće. Pun sam vjere u našu reprezentaciju, svi moramo staviti Hrvatsku ispred svih, ispred osobnih ambicija i ega, i tada možemo očekivati dobar rezultat, kazao je hrvatski izbornik Zlatko Dalić.

Hrvatski nogometaši će trenirati na potpuno novom i atraktivno uređenom malom stadionu u mjestu Roščino, udaljenom 15-ak minute vožnje od hotela. Stadion je u potpunosti preuređen, ima i reflektore, a domaćini navode kako je siguran, pa će svim "nepozvanim gostima" biti onemogućena bilo kakva špijunaža tijekom treninga.
Do prvog sraza, 16. lipnja s Nigerijom u Kalinjingradu, trenirat će još pet puta.

Utakmica s Nigerijom nama je najvažnija, iako eventualni neuspjeh možemo popraviti u sljedeće dvije utakmice. Jako sam zadovoljan odrađenim pripremama, mnogo smo toga isprobali i još sam uvjereniji da možemo ostvariti ciljeve. Ništa me neće pokolebati, pokazali smo protiv Brazila da možemo igrati sa svakime, pobijedili smo i Senegal makar nismo odigrali sjajno. Analizirat će
mo, raditi i imamo vremena ponešto korigirati kako bismo izabrali najbolje za Nigeriju, dodao je izbornik.
Vatreni će predvečernjim satima održali otvoreni trening u Roščinu.

Hrvatska reprezentacija će na World Cupu u Rusiji igrati u skupini D protiv Nigerije (16. lipnja, Kalinjingrad), Argentine (21. lipnja, Nižnji Novgorod), te Islanda (26. lipnja, Rostov na Donu).
DOSADAŠNJI KAMPOVI
EP 1996. Engleska Nottingham
SP 1998. Francuska Vittel
SP 2002. Koreja/Japan Toyami
EP 2004. Portugal Santa Justa
SP 2006. Njemačka Bad Brückenau
EP 2008. Austrija/Švicarska Bad Tatzmannsdorf
EP 2012. Warka
SP 2014. Brazil Praia do Forte
EP 2016. Francuska Deauville
SP 2018. Rusija – Roščino

Hrt.hr

Video sadržaj

na vrh članka