Peru svladao Australiju na oproštaju od SP-a

Peru svladao Australiju na oproštaju od SP-a

U utakmici posljednjega, 3. kola skupine C Svjetskog prvenstva nogometaši Perua su svladali Australiju 2:0 (1:0) i osvojili treće mjesto u skupini. Peru je poveo golom iz voleja Andre Carrilla u 18. minuti, a u 50. minuti na 2:0 povećao je Paolo Guerrero

Bila je to utakmica u kojoj je Australiji trebala pobjeda za mogući plasman u osminu finala, no trijumfirali su Peruanci, koji su nakon 40 godina došli do pobjede na svjetskim prvenstvima. 

Peruanci su poveli u 18. minuti, a njihov prvi gol nakon 32 godine na svjetskim prvenstvima bio je prelijep. Akciju Yotuna Guerrera okončao je atraktivnim volejem Andre Carrillo, njegov šut je neobranjivo odsjeo u desnom kutu australskih vrata. U 28. minuti u šansi je bio Rogić, ali je pucao u peruanskog vratara, dok je u 40. minuti visoko skočio australski stoper Sainsbury, ali je njegov šut otišao pored vrata.  


U 50. minuti Peru je povećao vodstvo nakon brze akcije, koju okončala njihova najveća zvijezda Paolo Guerrero šutem iz okreta, pogodivši sami kut. U 60. minuti šut Behicha čisti peruanski stoper Ramos s gol-crte, a unatoč brojnim napadima Australci nisu mogli ni do počasnog gola. 

pobjedu Perua


Iz ove skupine dalje su prošli Francuska i Danska. 

AUSTRALIJA - PERU 0-2 
Pred 45.000 gledatelja na stadionu Fišt stadionu sudi Sergej Karasjev iz Rusije. 
Strijelci: 0-1 Carrillo (18), 0-2 Guerrero (50)
AUSTRALIJA: Ryan - Risdon, Sainsbury, Milligan, Behich - Jedinak, Mooy - Leckie, Rogić (Irvine, 72), Kruse (Arzani, 58)- Jurić (Cahill, 53).
PERU: Gallese - Advincula, Christian Ramos, Santamaria, Trauco - Tapia (Hurtado, 63), Yotun (Sanchez, 46)- Carrillo (Mendoza, 79), Cueva, Flores – Guerrero

Hrt.hr

Video sadržaj

na vrh članka