Vatreni iskusniji, Gordi Albion efikasniji

Vatreni iskusniji, Gordi Albion efikasniji

Hrvatska ima iskusniju, a Engleska mlađu momčad. Naši su igrači osvojili više Liga prvaka i osvojenih trofeja ove sezone, 13 ih je sudjelovalo na posljednjem SP-u u Brazilu, a kod Engleza samo petorica, no Gordi Albion je na SP-u u Rusiji efikasniji, ima više kornera i manje žutih kartona.Vatreni protiv Engleza za povijesni uspjeh

Prosjek godina u našim redovima je 29,1, a kod naših suparnika 25,7 i druga su najmlađa momčad na turniru. Svi hrvatski igrači zajedno imaju 957 nastupa u dresu reprezentacije, dok Englezi imaju gotovo dvostruko manje, 552.

Hrvatska u svojim redovima ima petoricu igrača s 50 i više nastupa u nacionalnom dresu, a kod Engleza je samo Gary Cahill prebacio brojku 50. Trenutačno je na 61 nastupu.

Hrvatski igrači imaju čak devet Liga prvaka - Luka Modrić četiri je puta slavio u Ligi prvaka, Mateo Kovačić triput, a Ivan Rakitić i Mario Mandžukić po jednom, dok je kod Engleza najprestižnije europsko klupsko natjecanje osvojio samo Cahill.

Hrvatski reprezentativci su ove sezone osvojili 14 trofeja, a engleski samo četiri. Vatreni u svojim redovima imaju i pet igrača koji su za reprezentaciju zabili najmanje deset golova, a Englezi samo dvojicu.

U hrvatskom taboru 13 igrača je sudjelovalo na posljednjem SP-u u Brazili, dok kod Engleza čak 18 igrača prvi put nastupa na World Cupu, a samo su dvojica zaigrala u Brazilu - Raheem Sterling i Jordan Henderson.

Prosjek godina:

Hrvatska: 29.1
Engleska: 25.7

Ukupno nastupa za reprezentaciju:
Hrvatska: 957
Engleska: 552

Broj golova u Rusiji:
Hrvatska: 10
Engleska: 11

Primljeni golovi:

Hrvatska: 4
Engleska: 4

Udarci:

Hrvatska: 78
Engleska: 70

Udarci u okvir:
Hrvatska: 39
Engleska: 19

Žuti kartoni:
Hrvatska: 12
Engleska: 5

Broj kornera:
Hrvatska: 26
Engleska: 30

Hrt.hr

Video sadržaj

na vrh članka