Ivan Klepić prvak Europe u karateu: Na SP-u želim pokazati da zlato iz Novog Sada nije bilo slučajno

Ivan Klepić prvak Europe u karateu: Na SP-u želim pokazati da zlato iz Novog Sada nije bilo slučajno

Realno je očekivati da Bosna i Hercegovina osvoji barem jednu medalju na Svjetskom prvenstvu u Madridu, koje počinje idućeg mjeseca. Poručila je ovo možda i glavna uzdanica bh. tima i aktualni prvak Europe u karateu, Ivan Klepić.Sjajni Mostarac, koji se u svibnju ove godine okitio zlatnom medaljom na Europskom prvenstvu u Novom Sadu, vrši posljednje pripreme pred SP u studenom. Reprezentativac BiH i član Sveučilišnog karate kluba Neretva, jučer se vratio iz dalekog Tokija, gdje je sudjelovao na turniru Premijer lige.

"Što se tiče rezultata, moglo je i bolje, ali i prije odlaska u Japan naglasili smo da ne idemo na rezultat. Cilj je da tempiramo formu za naredni mjesec. Tako je bilo i na prethodnom turniru u Berlinu. Veoma je teško biti u formi tijekom cijele sezone, tako da rezultat nije bio u planu na ovim natjecanjima", kaže prvak Europe u teškoj kategoriji (+84).

Klepić vjeruje kako će do početka idućeg mjeseca ući u optimalnu formu, te u Madridu pokazati da zlato iz Novog Sada nije bilo plod slučajnosti.

"Vjerujem da ću biti u vrhunskoj formi, tamo će biti najbolji na svijetu, a njih uglavnom znam, neke sam pobijedio na EP. Većina njih se pojavljuje na turnirima Premijer lige, tako da je i to bio jedan od razloga odlaska u daleki Japan. Tamo smo, pored natjecanja, svakodnevno trenirali i brusili formu. Dakle, sve smo podredili Madridu", rekao je Klepić, s kojim je bila i njegova klupska kolegica Ivona Ćavar, koja je u posljednje dvije godine osvojila svjetsku i europsku broncu, pišu Nezavisne novine.

On ističe da će BiH na SP ići s nikad konkurentnijim timom u posljednjih petnaestak godina.

"Iskreno se nadam da će neko od nas uzeti medalju. Imat ćemo tri-četiri kandidata koji sigurno mogu do odličja. Tu će biti i Meris Muhović, te još nekoliko sjajnih boraca. Ja se osobno nadam da ću ostvariti dobar rezultat. Jedna medalja bi bila veliki uspjeh, a ne bi bilo iznenađenje da osvojimo više", poručio je Ivan Klepić, kojeg naredne godine očekuju i kvalifikacije za Olimpijske igre u Tokiju 2020.

Pogled.ba

na vrh članka