Kapetan “Zvijezde” iz Gradačca pred otkazom jer je čestitao Dan Republike Srpske

Kapetan “Zvijezde” iz Gradačca pred otkazom jer je čestitao Dan Republike Srpske

Nogometni klub Zvijezda iz Gradačca vjerojatno će uručiti otkaz kapetanu Dejanu Popoviću zbog čestitke povodom Dana Republike Srpske!

Popović je na 27-godišnjicu postojanja Republike Srpske na “Instagramu” napisao:

“Od Trebinja do Manjače zastave se iste kače, od Novoga, pa do Pala sve je naše, Bogu hvala. Za tebe se borba vodila žestoka. Republiko Srpska, zjenico iz oka”, prenose Nezavisne novine.

Ti stihovi izazvali su buru u bošnjačkim medijima u Federaciji BiH. Tamošnji mediji su čestitku nazvali “skandaloznom”, a njegov klub to smatra “šokantnim i krajnje neprimjerenim ponašanje igrača”. Navodi se da njegova poruka “ne predstavlja osobine sportaša koji bi trebalo biti uzor mladim igračima” i da neće dozvoliti novi “slučaj Vranješ”.

On kaže da je ponosan na to što je Srbin, ali i da je očigledno da mora igrati po pravilima onih koji mu daju kruh.

“Ne znam zašto se diže tolika pompa. Nikoga nisam uvrijedio, niti omalovažavao. Volim svoje i poštujem tuđe. Ako sam nekoga uvrijedio, vjerujte nije bilo namjere”, rekao je Popović i dodao:

“Јa sam profesionalac i tako pristupam i svom poslu. Nikakvih problema do sada nisam imao. Uvijek sam davao maksimum i žao mi je što je tako ispalo, ali ponavljam nije bilo namjere da bilo koga uvrijedim”, zaključio je Popović.

/HMS/

na vrh članka