Odbačena optužnica protiv Lovrena za lažno svjedočenje

Odbačena optužnica protiv Lovrena za lažno svjedočenje

Optužno vijeće zagrebačkog Općinskog kaznenog suda odbilo je potvrditi optužnicu protiv hrvatskoga nogometnog reprezentativca i igrača Liverpoola Dejana Lovrena koji je lani u rujnu optužen u Osijeku zbog sumnje da je lažno svjedočio na suđenju protiv bivšeg čelnika zagrebačkog nogometnog kluba Dinamo Zdravka Mamića i još trojice okrivljenika, prenosi agencija Hina.Optužno vijeće je, na sjednici održanoj 25. siječnja odbacilo optužnicu Županijskog državnog tužiteljstva u Osijeku od 19. rujna 2018. godine, podnesenu protiv Lovrena zbog davanja lažnog iskaza.

Sud napominje kako se radi o nepravomoćnoj odluci na koju se stranke mogu žaliti u roku od tri dana od dana primitka rješenja. Ako nadležno državno tužiteljstvo uloži žalbu na rješenje optužnog vijeća, spis će biti dostavljen Županijskom sudu na daljnje nadležno postupanje.

Slučaj sa Modrićem

Prema neslužbenim podacima, optužnica protiv Lovrena odbačena je zbog istih razloga kao i u slučaju reprezentativca Luke Modrića, odnosno optužno vijeće se vodilo istom argumentacijom.

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije i igrač Real Madrida Modrić također je bio optužen zbog davanja lažnog iskaza na suđenju Mamiću i ostalima, ali je optužnica pravomoćno odbačena lani početkom prosinca.

„Izvanraspravno vijeće je odbilo žalbu državnog odvjetništva i potvrdilo prvostupanjsku odluku Općinskog kaznenog suda. Obrazloženje je da u ovom trenutku, nakon provedenog postupka, ne postoji dovoljan stupanj osnovane sumnje da bi se protiv Modrića mogla podići optužnica odnosno da bi se vodio kazneni postupak“, izjavio je tada glasnogovornik Županijskog suda.

Pogled.ba

na vrh članka