Službeno: Ognjen Vranješ više nije reprezentativac BiH

Službeno: Ognjen Vranješ više nije reprezentativac BiH

Ognjena Vranješa neću više pozivati u reprezentaciju Bosne i Hercegovine, rekao je Robert Prosinečki, izbornik nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Sam je sebe diskvalificirao iz reprezentacije. Reprezentativac jedne zemlje, tako i Bosne i Hercegovine, mora se dokazivati na terenu i izvan njega. Žao mi je, ali tako je. I Savez je reagirao i osudio njegove postupke prije izvjesnog vremena.

Vranješ je ušao u sukob s navijačima, tetovaža, afere…

Ne, to tako ne ide. Svi moramo biti u službi reprezentacije i države, podređeni cilju, plasmanu na Europsko prvenstvo. Nikakvi ni najmanji problemi u i oko ekipe nam ne trebaju, istaknuo je Prosinečki.

Istina, imat ćemo problema zbog toga. Vranješ je igrao veoma dobro u proteklom razdoblju i morat ćemo tražiti rješenje na poziciji desnog beka. Nadam se da ćemo uspjeti što prije naći adekvatnu zamjenu na toj poziciji, tj. da će igrači koji bi mogli konkurirati na toj poziciji biti u natjecateljskoj formi.

Nazočio je Prosinečki jučer sjednici Izvršnog odbora Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH (N/FS BiH) nakon koje je ponovio da vjeruje u plasman BiH na Europsko prvenstvo 2020. godine, odnosno da u kvalifikacionoj grupi “J”, u konkurenciji Italije, Finske, Grčke, Armenije i Lihtenštajna, njegovi izabranici imaju kvalitetu za osvojiti jedno od prva dva mjesta.

Nema tu dilema, niti bilo kakvog alibija i slično. Imamo momčad koja treba ići na EURO 2020. Bit će teško. Mislim da će s Fincima biti teško. Grci su nezgodni, znaju igrati prljavo. Međutim, bolji smo od njih. Više bi problema mogli imati protiv Finaca. Talijani, rekao sam vam i prošlog tjedna kada smo razgovarali, favoriti su u našoj skupini, no nećemo se ni protiv njih predavati i nećemo se odreći ni pokušaja osvajanja prvog mjesta u grupi, kazao je Prosinečki.

Prije nekoliko dana najavio je i da će se na spisku reprezentativaca BiH za start kvalifikacija za EURO 2020., odnosno ožujske utakmice s Armenijom i Grčkom biti i novih igrača, tj. i onih koji u posljednje vrijeme iz različitih razloga nisu oblačili dres državnog tima. Među njima, kao povratnika u reprezentaciju BiH danas je posebno najavio Seada Kolašinca, prvotimca londonskog Arsenala koji se oporavio od ozljede.

Ima još vremena do konačnog popisa igrača. Pratimo sve igrače. Raduju dobre partije mnogih naših. Recimo, Edin Višća je odličan u Turskoj. Ekipa mu je vodeća i vjerujem da će biti prvaci. Ne samo u posljednje vrijeme, Višća je u kontinuitetu odličan nekoliko posljednjih godina. Džeko, Pjanić su igrači svjetske klase, lideri naše igre… Ali svi smo podređeni kolektivu. Dolaze i mladi. Neki igrači kucaju na vrata reprezentacije. Elvir Koljić veoma dobro igra u Rumunjskoj. Potencijal je. Snažan, a zna igrati, ima zavidnu tehniku i on je jedan od onih koji skreću pažnju na sebe, da sada ne nabrajam sve druge… Uglavnom, imamo pravo nadati se najboljem i u narednom razdoblju, smatra Prosinečki.

U narednih nekoliko dana Prosinečki će sa suradnicima iz stručnog stožera osmisliti plan priprema za utakmice s Armenijom i Grčkom.

Okupljanje igrača zakazat ćemo za 18. ožujka u Sarajevu. U glavnom gradu ćemo se spremati za utakmicu s Armenijom, koju igramo 23. ožujka na Grbavici. Poslije selimo u Zenicu gdje ćemo trenirati do susreta s Grcima 26. ožujka na Bilinom polju. Eto tako, lagano se zagrijavamo, pa ćemo vidjeti… Vjerujem da ćemo se s našim navijačima radovati opet u ožujku u obje utakmice. Super su. Znam da će ih biti tisuće i u Torinu protiv Italije, i u Finskoj. Oni su naša dodatna snaga kući, ali i u gostima, pričao je Prosinečki.

Izvor: Anadolija / Jabuka.tv

na vrh članka