Modrić: Moramo se probuditi, inače ćemo imati velikih problema

Modrić: Moramo se probuditi, inače ćemo imati velikih problema

Hrvatski reprezentativci bili su vrlo razočarani nakon nakon poraza od Mađarske u Budimpešti u sklopu kvalifikacija za odlazak na Europsko prvenstvo 2020. godine.

Mađari su slavili preokretom 2:1, a jedan od prvih koji je stao pred mikrofone nakon utakmice bio je kapetan Hrvatske Luka Modrić., prenosi Gol.hr.

Nismo odigrali na našoj razini i zato smo izgubili. Utakmica je bila u egalu, ali su oni imali više želje i agresivnosti, što im se u konačnici isplatilo. Ovaj poraz stavlja nas u težak položaj i moramo se probuditi. Prvo upozorenje bilo je protiv Azerbajdžana, tu smo se nekako provukli, a ovo danas je novi šok za nas. Ako ovako nastavimo imat ćemo velikih problema da se plasiramo na Euro. Moramo zaboraviti na ono što je bilo. Napravili smo nešto veliko i to trebamo pospremiti negdje sa strane i koncentirirati se na ono što je ispred nas, rekao je hrvatski kapetan.

Najbolji nogometaš svijeta je naglasio kako nakon utakmice igrači nisu razgovarali o razlozima poraza.

Nakon utakmice smo svi vrućih glava i treba to ostaviti za neki drugi dan, ali sigurno ćemo razgovarati i analizirati ovaj poraz. No, jasno je kako moramo popraviti igru jer ćemo imati velikih problema s plasmanom na EURO što bi bilo ravno katastrofi, kazao je dodavši:

Moramo igrati brže i više se kretati. To su osnovne stvari koje trebaš raditi kako bi probio gusti blok i to definitivno nismo imali danas, ali niti protiv Azerbajdžana. U nekim djelovima jesmo, ali to je vrlo malo za ekipu naše kvalitete, smatra Modrić.

Hrvatski kapetan ističe kako je Hrvatska dobro otvorila utakmicu.

Teško mi je ulaziti u duboke analize ovako odmah nakon utakmice. Dobro smo otvorili, pa se opustili. Dopustili smo im da se vrate u utakmicu. Njih je taj prvi gol podigao, a mi nikako nismo uspjeli uspostaviti igru s početka utakmice, kazao je Modrić i najavio bolju Hrvatsku.

Modrić smatra da ne treba previše dramatizirati.

Trebamo ostati skupa i pokazati da imamo sposobnost i snagu zaigrati onako kako se to od nas očekuje. Ne treba sada dramatizirati, jer imamo veliku kvalitetu. Moramo bolje igrati, zaboraviti na Rusiju i srebro, te se fokusirati na ono što je pred nama. Suparnici će biti napaljeni na nas i svaka će nam utakmica biti teška, zaključio je kapetan Modrić.

Hrvatska iduću utakmicu u kvalifikacijama za odlazak na Euro 2020. godine igra 8. lipnja protiv Walesa u Osijeku.

Izvor: Jabuka.tv

na vrh članka