Petar Zovko: Bilo mi je žao napustiti voljeni klub, ali Sampdoria se ne odbija

Petar Zovko: Bilo mi je žao napustiti voljeni klub, ali Sampdoria se ne odbija

Rođeni Širokobriježanin Petar Zovko u kolovozu je ostvario veliki transfer u talijanskog prvoligaša Sampdoriju, a sada se nalazi na reprezentativnom okupljanju Bosne i Hercegovine.

16-godišnji Zovko u dresu matičnog kluba prošao je sve kategorije, istaknuo se odličnim igrama te je osvojio mnoga individualna priznanja koja su morala privući nekog velikana, a za Sampdoriju je potpisao na dvije godine.

Mladi vratar za portal Jabuka.tv osvrnuo se na odlazak iz Širokog Brijega, početak u Italiji, trenutno stanje u talijanskoj momčadi te atmosferu u reprezentaciji uoči odlučujućih utakmica.

Kako ste se snašli kada ste tek došli u Sampdoriju?

Kada sam tek došao u Italiju bilo teško, ali poslije sam upoznao prijatelje koji su pričali moj jezik i koji su mi jako pomogli. Naravno, i ekipa je super tako da mi je i to puno značilo.

Ispočetka nisam branio, ali svojim radom i odricanjem sam se izborio za mjesto prvog golmana.

Treninzi su dosta teški. Nekada imamo dva, nekada jedan trening, ali iako se radi mnogo, u momčadi vlada odlično raspoloženje.

Kako je bilo prijeći iz Širokog u tako jedan veliki klub daleko od kuće?

Ispočetka mi je bilo žao napustiti voljeni klub, ali takva prilika se ne odbija. Pratim i dalje svoj klub i svoje bivše suigrače i želim im puno sreće u nastavku prvenstva BiH.

Ovaj nadareni Širokobriježanin kontinuirano se nalazi na popisu igrača mlađih selekcija Bosne i Hercegovine, a rado bi za nju igrao i u budućnosti.

Dobivam redovno pozive u reprezentaciju BiH i jako sam sretan zbog toga. Ako dobijem priliku zaigrati i u budućnosti, zašto ne.

U-17 reprezentacija BiH trenutno je na okupljanju u Etno selu Stanišići i u tijeku su pripreme za kvalifikacije u Mađarskoj za Europsko prvenstvo. Tamo će od 26. ožujka do 1. travnja odigrati tri utakmice. BiH se nalazi u skupini 7 s Mađarskom, Belgijom i Norveškom.

Igramo tri utakmice i nadam se barem dvije pobjede koje bi nas vodile dalje na Europsko prvenstvo.


Raspored utakmica U-17 reprezentacije BiH:

26. ožujka 2019. 16:00 Bosna i Hercegovina – Belgija (Puskas Akademia Pancho Arena, Felcsut)

29. ožujka 2019. 16:00 Mađarska – Bosna i Hercegovina (Globall Football Park, Telki)

01. travnja 2019. 16:30 Bosna i Hercegovina – Norveška (Puskas Akademia Pancho Arena, Felcsut)

Piše: Ivana Soldo
Izvor: Jabuka.tv

na vrh članka