Baždarević i Džeko vjeruju u povoljan rezultat protiv Belgije - video

Baždarević i Džeko vjeruju u povoljan rezultat protiv Belgije - video

Izbornik nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Mehmed Baždarević od prve minute očekuje tešku utakmicu protiv reprezentacije Belgije, ali vjeruje da će BiH imati svoje šanse u utakmici protiv jedne od najboljih reprezentacija svijeta.

– Mislim da imamo svoje adute, vjerujem da uz pomoć publike možemo do povoljnog rezultata. Najvažnije je da igramo dobar nogomet. Mnogo toga će ovisiti od raspoloženja i zalaganja igrača. Moramo se boriti od prvog do posljednjeg minuta, neće biti lako, jer nam ne idu na ruku ni vremenski uvjeti zbog kojih ćemo možda morati promijeniti taktiku – izjavio je Baždarević na konferenciji za medije.

Još jedanput je rekao da bi se na terenu mogao osjetiti nedostatak standardnih reprezentativaca, kao što je Miralem Pjanić, ali da je najvažnije da igrači koji dobiju šansu dadnu svoj maksimum na terenu.

Kapetan reprezentacije BiH Edin Džeko se nada da BiH može nastaviti tradiciju dobre igre na domaćem terenu.

– Igramo protiv jedne od najboljih reprezentacija, tu nema sumnje, ali mislim da se moramo boriti i da ćemo imati svoje šanse. Ako svi damo sve od sebe možemo doći do pobjede – rekao je Džeko.

Na pitanje kakva budućnost očekuje reprezentaciju BiH kada on prestane igrati rekao je da se svaki igrač morao suočiti s tim, ali da on još uvijek može pružiti dobre igre za reprezentaciju.

/Fena/HMS/

Video sadržaj

na vrh članka