Košarkaši Čapljine i Posušja bore se za ulazak u prvu ligu

Košarkaši Čapljine i Posušja bore se za ulazak u prvu ligu

Povodom odigravanja finalnih utakmica košarkaškog prvenstva Herceg Bosne za sezonu 2018./2019. između HKK Posušje i HKK Čapljina danas je u prostorijama KS Herceg-Bosne održana tiskovna konferencija na kojoj su se novinarima obratili treneri obje momčadi Josip Plantak i Boris Džidić te igrači Polić i Petrić.O stanju u ekipi i očekivanjima HKK Posušje prije početka finalnih utakmica svoje razmišljanje iznio je trener Plantak:

- Ekipe HKK Posušje i HKK Čapljina su se plasirale zasluženo u finale pokazavši najkonstantniju formu, prednost domaćeg terena neće biti velika prednost i šanse za osvajanje prvenstva su podjednake. Momčad HKK Posušje dočekuje spremno finalnu seriju bez ozlijeđenih igrača - kazao je trener Posušja.

I trener HKK Čapljina Džidić najavio je predstojeće finalne utakmice:

 - Zahvaljujem KS Herceg-Bosne na uloženom trudu da se podigne kvaliteta košarke na prostoru Herceg-Bosne kao i na dobroj organizaciji cijelog prvenstva. Ove godine značajno se podigla kvaliteta košarke zbog participacije nekih klubova koji proteklih godina nisu imali jake seniorske rostere, u prvom redu mislim na HKK Brotnjo i OKK Vitez. Male su razlike u kvaliteti obadvije momčadi, s tim da je ekipa Posušja nešto iskusnija i ima u rosteru sve igrače iz Posušja, što je za svaku pohvalu. Utakmice će biti neizvjesne i vjerujem u dobru posjetu navijača u obadvije dvorane. Što se tiče dispozicije igrača, upitan je nastup Milinovića , a liječnici čine sve da ga što prije osposobe za nastup - naveo je trener Čapljine.

Igrači Polić i Petrić očekuju fair i korektne utakmice te pozivaju navijače da u što većem broju dođu i podrže svoje momčadi.

Finalna serija utakmica počinje u nedjelju 14. travnja u Posušju s početkom u 19 sati. Prednost domaćeg terena ima HKK Posušje, a pobjednik prvenstva KS Herceg-Bosne za sezonu 2018./2019. bit će momčad koja prva ostvari tri pobjede.

Pobjednik prvenstva KS Herceg-Bosne stječe pravo nastupa u prvoj ligi KS Bosne i Hercegovine za sezonu 2019./2020.

Pogled.ba

na vrh članka