Tema dana: Kriterij za izbornika pijenje kave u istom kafiću - video

Tema dana: Kriterij za izbornika pijenje kave u istom kafiću - video

Tema dana svakako je smjena izbornika hrvatske nogometne reprezentacije Ante Čačića nepuna dva dana prije ključne utakmice u Ukrajini. O tome su sa Zoltanom Kabokom razgovarali Joško Jeličić i Marko Šapit.

Razlozi smjene? Prevagnuo je manjak stručnosti i kriterija onih koji vode hrvatski nogomet. I sam izbor Čačića ukazuje na manjak kriterija. Kod nas su kriteriji da se pije kava u istom kafiću, ili da je netko član HDZ-a, da je zemljak... Najmanji problem je Ante Čačić, on je samo posljedica svega što se događa dugi niz godina, rekao je Joško Jeličić.

Dogorilo je do kraja, došli smo u situaciju gdje nema popravnog ispita, velik novac je u pitanju. Odlazak na SP donosi minimalno 15 milijuna eura, HNS bez tog novca postaje bezvrijedan. Nakon toga bi možda došlo do te neke katarze koja se najavljuje, rekao je Marko Šapit o razlozima smjene Čačića.

Što može Dalić? Ono što Dalić može, može eventualno na psihološkom planu podići ekipu. No da se ne lažemo, u Kijevu će odlučivati samo igrači, bespredmetno je pričati o taktici. Davno sam govorio, i kad smo pobjeđivali, kad je većina medija populistički govorila da ne "čupamo zdrave zube". Tad sam upozoravao na ono što slijedi. Ne bih volio biti u Dalićevoj koži, ali želim mu puno sreće, smatra Jeličić.

Nemamo igru, u pola sata Finska nam održi nogometnu lekciju, dodao je Šapit.

Deplasirano je pričati o taktici za vrijeme Čačića, jer taktike nije bilo. Dok budu ovi ljudi na ovakav način vodili HNS, dok se to ne raščisti, dotad neće biti naboja. Kad se to raščisti, vidjet ćete da će biti naboja, naša reprezentacija bit će lijepo dočekivana u svim dijelovima Lijepe naše. Predsjednik HNS-a leti više od Klepetana, nikad nije tamo gdje treba biti, oštro je dodao Jeličić.

Ovo je jako hrabro od Dalića, ali opet, ako pobijedi u Ukrajini bit će heroj, dobit će ugovor za dalje, dobit će šansu voditi Hrvatsku na SP-u i dalje... Ako izgubi, nitko mu ne može ništa prigovoriti, zaključuje Šapit.

Hrt.hr

Video sadržaj

na vrh članka