Ruiz poslao dirljivu poruku majci: Više se nećemo mučiti, život nam se mijenja

Ruiz poslao dirljivu poruku majci: Više se nećemo mučiti, život nam se mijenja

Meksički boksač Andy Ruiz Jr. (29) napravio je spektakularno iznenađenje nokautiravši Anthonyja Joshuu, a nakon povijesnog uspjeha skromno se zahvalio svima koji su godinama bili uz njega, dok je posebnu poruku imao za svoju majku."Volim te mama. Životi će nam se promijeniti, više se nećemo mučiti. Hvala Bogu, sve se događa s razlogom", rekao je prvi meksički teškaški prvak u povijesti boksa.

Do borbe protiv Joshue je došao nakon što je Jarrell Miller pao na tri doping testa, a onda je Andy ugovorio borbu javljajući se Joshuinom promoteru Eddieju Hearnu preko Instagrama.

"Da nema boksa, vjerojatno bih radio s tatom na gradilištu. Ili bih bio diler zbog ljudi koji su mi bili u okruženju. Boks mi je spasio život", poručio je Ruiz koji je u djetinjstvu zbog viška kilograma često bio meta zlostavljača.

Prvi amaterski meč odradio je sa sedam godina, u seniorskoj je konkurenciji među amaterima postavio rekord 105-5, a Meksiko je predstavljao na Olimpijskim igrama 2008. godine u Pekingu.

"Bio sam strašno hiperaktivan kao dijete. Uvijek sam upadao u s*anja i radio probleme. Tata je smatrao da imam previše energije pa me odveo u dvoranu. U prva dva tjedna dobio sam toliko batina da sam htio odustati, ali zadržao sam se i obećao mu da ću ih jednog dana sve prebiti", ispričao je novi prvak po WBO, IBO, WBA i IBF verzijama.

Pogled.ba

na vrh članka