HNS iznenađen Hajdukovim priopćenjem: ''Brane djeci gledati Modrića i društvo''

HNS iznenađen Hajdukovim priopćenjem: ''Brane djeci gledati Modrića i društvo''

Možda se u očima HNS-a reprezentacija na Poljudu protiv Mađarske činila kao gotova stvar. No Modrić, Perišić i društvo vjerojatno već ove jeseni neće ganjati tri boda u Splitu."Sve ankete i drugi izvori informacija posljednjih dana pokazuju da je nogometni puk u Splitu i Dalmaciji duboko podijeljen oko ove utakmice. Mi ne želimo da se ta atmosfera podjela i antagonizma prelije na utakmicu reprezentacije i sigurno nećemo sudjelovati u organizaciji dvoboja u takvim okolnostima. Čekali smo svoju reprezentaciju godinama, neće nam biti teško strpjeti se i još malo te u nekim drugim okolnostima, zdravijim, iskrenijim i kvalitetnijim za sve, dočekati svoju Hrvatsku kao najbolji domaćini", stoji u dijelu opsežnog priopćenja Hajduka.

U HNS-a su iznenađeni ovim priopćenjem.

"I dalje smo stajališta da te dvije stvari ne treba miješati. Odnos HNS-a i Hajduka s reprezentacijom. Mislimo da se ne trebaju postavljati ultimatumi reprezentaciji za dolazak u Split, ako je svima nama, a je svetinja reprezentacija, onda reprezentacija treba igrati svugdje u Hrvatskoj te u ovom slučaju na Poljudu, i mislim da to mi svi trebamo podržati", mišljenja je izvršni direktor HNS-a Marijan Kustić.

Iz Hajduka uzvraćaju na tezu da je sve na njima.

"Hrvatski nogometni savez mora prihvatiti svoj dio odgovornosti za to, a ne nekorektno pokušavati prebaciti cjelokupnu odgovornost na HNK Hajduk i Grad Split stavom da je "sve na njima, žele li ili ne reprezentaciju u Splitu. Do tog cilja možemo doći, ali isključivo u atmosferi međusobnog uvažavanja, argumentiranog dijaloga i jasnih i mjerljivih ciljeva za boljitak ukupnog hrvatskog nogometa. Hrvatska je naša i želimo je na Poljudu."

Gradonačelnik Splita, Andro Krstulović Opara već se ranije osvrnuo na ovu temu.

"Ja sasvim sigurno neću odlučivati ništa o tome jer ni do sada ni u buduće grad Split ne odlučuje o odnosima HNS-a i Hajduka. Ni do sada, a ni ubuduće", izjavio je prije nekoliko dana Opara.

Kustiću se u priopćenju spočitava da je prije mjesec dana na sastanku obećao krenuti "nužno provođenje reformi u organizaciji", no u Hajduku pomak ne vide.

"To trebamo rješavati zajedno za stolom i postoji vrijeme za to, ali da netko brani djeci da gledaju Modrića i društvo na Poljudu i da postavljaju ultimatume, mislim da to nije uredu. Dočekali su reprezentaciju jako srdačno u Omišu i to je dokaz da reprezentacija treba doći u Dalmaciju i igrati na Poljudu", poručio je Kustić, piše gol.dnevnik.hr

Podsjetimo, Hrvatska je posljednji put na Poljudu igrala prije četiri godine kada se dogodio poznati slučaj svastika. Čini se, da će se na ''rendez-vous'' Vatrenih i Poljuda morati još pričekati.

Pogled.ba

na vrh članka