I samo čitanje boli: rezultati u trokutu Gzira - Ventspils - Vitoria najbolje govore o dimenzijama europskog kraha Bijelih

I samo čitanje boli: rezultati u trokutu Gzira - Ventspils - Vitoria najbolje govore o dimenzijama europskog kraha Bijelih

Opet nas proganja Gzira. 

Stare rane sada možda još i više peku. Taman kada smo napokon malo iza sebe ostavili, arhivirali ovoljetnu katastrofalnu eliminaciju Hajduka od skromne Gzire United i nastavili život dalje, opet nas nastavak kvalifikacija Europske lige podsjeća na to. 

Latvijski Ventspils, koji je u drugoj rundi uvjerljivo eliminirao Gziru s ukupnih 6:2, u trećem je kolu teško stradao na gostovanju kod Vitorie Guimaraes sa čak 0:6. A ukupno su Portugalci bili bolji u uvjerljivih 9:0!

Ajmo redom. U prvom je pretkolu Hajduk eliminiran od totalnih autsajdera Gzire. Poslije 2:0 pobjede na Malti, pa čak i 1:0 vodstva u uzvratu, senzacionalno je eliminiran nakon konačnih 1:3 na Poljudu. Bilo je ukupnih 3:3, ali zbog više golova postignutih u gostima dalje su prošli Maltežani. 

U nastavku natjecanja Gzira je potom glatko eliminirana od latvijskog Ventspilsa. Poslije 4:0 u Latviji, uzvrat na Malti je bio samo formalnost. Završilo je 2:2 za ukupnih 6:2.

Kad dva i dva nisu četiri 

A onda je taj isti Ventspils koji je uvjerljivo eliminirao Gziru baš do nogu potučen od Vitorije Guimaraes. U Latviji je bilo 0:3 za goste, a u srijedu u uzvratu Portugalci su ih na svom terenu pregazili s čak 6:0. Ukupno je Vitoria protutnjala protiv Ventpilsa s čak 9:0. Ventspilsa koji je pregazio Gziru koja je pak eliminirala Hajduk.

Naravno, ne daju u nogometu dva i dva uvijek četiri. Nogomet stalno piše iznenađenja, dijelom baš zato i jest najpopularnija igra na svijetu. Zar nije Grčka bila prvak Europe, a Leicester prije nekoliko sezona Engleske, najjače lige svijeta? Tako se događaju i Gzire... 

Znali smo od prve sekunde razmjere bruke, da će Hajduk dugo za propuštenim protiv Gzire žaliti. Međutim, kada se i sve ovo što se kasnije događalo poslije ovakvog raspleta pomnije sagleda sve dobije još veću dimenziju. Ne umanjujući nimalo pobjedu Gzire na Poljudu, zasluženost iste, opet se otvara isto pitanje. Kako? 

 

Rezultati

Prvo pretkolo: Gzira United – Hajduk 0:2, Hajduk – Gzira United 1:3

Drugo pretkolo: Ventspils – Gzira United 4:0, Gzira United – Ventspils 2:2

Treće pretkolo: Ventspils – Vitoria Guimaraes 0:3, Vitoria Guimaraes – Ventspils 6:0

Izvor: Slobodna Dalmacija

na vrh članka