Naklonite se i Luki: Modrić će zadnji put igrati u Hrvatskoj?

Naklonite se i Luki: Modrić će zadnji put igrati u Hrvatskoj?

Kišna Rujevica, nešto više od 8000 gledatelja i 16. studenoga 2019. Pozornica i datum koji će ući u hrvatsku nogometnu povijest. Da, kao dan kad su “vatreni” izborili još jedno veliko natjecanje, ali i kao mogući oproštaj Luke Modrića od Hrvatske.

Točno 4921 dan nakon što je prvi put zaigrao u hrvatskom dresu pred domaćom publikom, u utakmici koje se rijetki sjećaju i remija 2-2 s Iranom u prijateljskoj utakmici u svibnju 2006. godine, nezaboravni kapetan vjerojatno će odigrati posljednju natjecateljsku utakmicu za Hrvatsku u domovini.

Nadamo se, vjerujemo da će Hrvatska danas u Rijeci izboriti odlazak na Euro 2020. A onda pokoja prijateljska utakmica, idućega ljeta njegovo sedmo veliko natjecanje u kockastom, pa će 9. rujna 2020. godine, taman kad počinju kvalifikacije za SP 2022., proslaviti 35. rođendan. Hoće li imati snage ući u novi ciklus i čekati 37. rođendan u kockastom dresu? Hm, možda, Luka stalno govori da će dolaziti dok god će ga zvati, trebati, ali...

Dotad će - samo ako bude zdrav - postati hrvatski rekorder sa sedam velikih natjecanja, prestići i Darija Srnu po broju nastupa u kockastom (Srna 134, Modrić 126), a nakon iscrpljujućih sedam-osam godina igranja na najvišoj razini, po dvije utakmice tjedno, više od 4000 minuta po sezoni u Tottenhamu i Realu, teško je očekivati da tijelo neće reći "dosta".

Dakle, krcata Rujevica večeras mora biti vjetar u leđa “vatrenima” da uhvate taj bod koji nam još treba za novo ludo nogometno ljeto, ali i pokloniti se Luki Modriću. Kapetanu koji lako moguće igra svoju zadnju utakmicu u Hrvatskoj. Nakon svih ovih godina sreće, uživanja i ponosa koje nam je priuštio.

Izvor: Pogled.ba

na vrh članka