Skandalozno: Kome smetaju suci Ivan Džolić i Ivan Šarac?

Skandalozno: Kome smetaju suci Ivan Džolić i Ivan Šarac?

Rukometni savez Bosne i Hercegovine do danas je imao rok da pošalje imena sudačkih parova, koji se trebaju naći na listi Europske rukometne federacije.

Kako doznaje portal sport1oslobodjenje.ba, što je pomalo za rubriku vjerovali ili ne, na listi nema ponajboljeg sudačkog para u BiH. Radi se o Ivanu Džoliću i Ivanu Šarcu, koji su, ruku na srce, jedan od najperspektivnijih europskih sudačkih parova. Dva mladića iz Ljubuškog su se u proteklim sezonama pokazali kao odličan sudački par i njihov napredak i rad je za svaku pohvalu, a gotovo da nijedan klub iz BiH nije imao primjedbu na njihovo suđenje.

No, "primjedbe" očito imaju negdje drugo i u stvarima, koje nemaju veze s rukometnim terenom. Tako je kao sudački par za EHF listu prijavljen par Ivo Bošnjak i Josip Marić.

Da razjasnimo, parove prijavljuju po nacionalnim komponentama, pa je hrvatska komponenta "ustvrdila" da u Marić i Bošnjak, uz dužno poštovanje prema njima dvojici, bolji od Džolića i Šarca. To je bolje pratio bh. rukomet posljednjih godina na terenu je mogao vidjeti razliku. I ne radi se ovdje o nečijem omalovažavanju, ali vrijedi napomenuti da su Džolić i Šarac jedini sudački par iz Bosne i Hercegovine koji ima značku EHF-a "Referee of the Future". Ono što su u RSBiH, ili dijelu RSBiH, preskočili pravilo da vlasnici značke "Referee of the Future" automatski postaju kandidati za EHF suce. No, u BiH je sve moguće, pa i da se najbolji guraju nazad i da su prioriteti neke druge veze.

Izvor:sport1.oslobodjenje.ba

na vrh članka