FIFA razmatra promjene u VAR-u

FIFA razmatra promjene u VAR-u

FIFA-ino tijelo IFAB, koje brine o nogometnim pravilima i promjenama u istima, sastat će se sljedećeg tjedna u Belfastu kako bi razmotrili eventualne promjene u korištenju VAR-a.Iako je nedvojbeno popravila točnost sudačkih odluka, videotehnologija unijela je puno pomutnje i rasprava o njezinom ispravnom korištenju. Najviše polemika vodi se u Premiershipu u kojem su jako zagovarali uvođenje VAR-a, ali ih on istovremeno zbunjuje.

Suci kao da ni ne znaju kad da ga koriste i trebaju li ga koristiti, a najviše se bune navijači koji smatraju da je VAR ubio duh nogometa.

"Ovo je nova tehnologija na koju se svi još navikavamo. Razmotrit ćemo sve prijedloge i podatke koje smo prikupili iz dosadašnjeg korištenja i odlučiti možemo li nešto napraviti da svi budu zadovoljniji VAR-om", rekao je predsjednik IFAB-a Patrick Nelson.

Videotehnologija trenutačno se koristi u 25 svjetskih zemalja, a najdalje su otišli Nijemci koji su VAR uveli i u 2. Bundesligu. 

Osim promjena u VAR-u, IFAB će razmotriti i uvođenje restrikcija kad je u pitanju potres mozga. Sve više težih ozljeda glave postaje problem u nogometu pa će FIFA vidjeti može li uvesti neki zaštitni protokol kao što je slučaj u NFL-u,prenosi Index.hr

Pogled.ba

na vrh članka