Rukometaši otvaraju drugi krug protiv domaćina u Beču

Rukometaši otvaraju drugi krug protiv domaćina u Beču

Rukometna reprezentacija u ponedjeljak je na krilima sjajnih i brojnih navijača, u Grazu pobijedila Srbiju i s maksimalne tri pobjede prošla u drugi krug. U utorak su preselili u Beč i doznali da će u četvrtak igrati protiv domaćina u prvoj utakmici drugoga kruga.Slovenija osvojila skupinu, Francuzi bolji od BiH

Ždrijeb je vrlo dobar, no težak je posao pred izabranicima Line Červara, a apetiti navijača kao i uvijek su veliki.

Otvaranje s domaćinom u Beču

Hrvatska za sada zna da će u drugom krugu igrati protiv Španjolske, Njemačke i Austrije. Austrijanci su svladali Sj. Makedoniju 32:28 i time postali pobjednici skupine i prvi protivnik Hrvatske.

Utakmica je na rasporedu u četvrtak 16. siječnja u Beču. Naknadno će biti određeno u koliko sati.

Još jednog protivnika doznat ćemo kada završi utakmica Ukrajina - Češka. U toj utakmici Ukrajina za prolazak mora pobijediti s najmanje dva gola razlike, dok je Češkoj dovoljan svaki pozitivan rezultat, pa čak i minimalni poraz.

Hrvatska će u subotu igrati s Njemačkom.

Za sada ne znamo protivnika 20. siječnja, no znamo da ćemo u posljednjem kolu 22. siječnja igrati sa Španjolskom.

Horvat: Ponavljamo kao papagaji - dvije noge moramo imati na zemlji

Trener reprezentacije Hrvoje Horvat kaže da je jako važno da nakon tri pobjede reprezentacija ostane čvrsto na zemlji.

- Vidjeli smo iz prijašnjih iskustava. Jedna Švedska nas je koštala u Splitu, potom Brazil u Njemačkoj, tako da smo maksimalno oprezni, osvijestili smo, ponavljamo s dvije noge na zemlji, kao papagaji. Sigurno da pobjede homogeniziraju ekipu. Pozitivna energija iz Graza, nadam se da će se pretočiti ovdje u Beč. Vidim nas kao jako dobre, borbene, agresivne. Vjerujem da ćemo u svakoj idućoj utakmici izaći kao pobjednici.

- Moramo ići utakmicu po utakmicu, dan po dan na turniru. Došli smo u Beč i idemo se pripremiti za ono što nam slijedi dalje. U ove tri utakmice naše je glavno oružje bilo čvrsta 5-1 obrana i fantastičan čovjek na golu (Marin Šego opa.). To treba preslikati i nastaviti dalje, mislim da s time možemo dogurati daleko, izjavio je po dolasku u Beč nominalno drugi vratar Hrvatske Matej Ašanin.

- Igrali smo jako dobro sve tri utakmice. Što se mene osobno tiče, ja se naravno nadam nastupu, ali svi koji su na listi se nadaju nastupu. Treba vidjeti kako me trener vidi, a ja ću dati sve od sebe, rekao je Ilija Brozović koji je priključen reprezentaciji.

Hrt.hr

na vrh članka