Ecclestone želi Vettela u Mercedesu

Ecclestone želi Vettela u Mercedesu

Nastavljaju se nagađanja gdje će bivši četverostruki svjetski prvak u formuli 1 Nijemac Sebastian Vettel nastaviti karijeru nakon što je objavio odlazak iz Ferrarija na kraju ove sezone.


Bivši šef formule 1 Bernie Ecclestone (89) smatra kako bi Vettel karijeru trebao nastaviti u Mercedesu kako bi bio partner svjetskom prvaku Lewisu Hamiltonu.

- Volio bih ga vidjeti u Mercedesu, rekao je Ecclestone za njemački RTL.

- Volio bih ga vidjeti protiv Lewisa, mislim da bi to bilo dobro za formulu 1, dobro za sport, dobro za ljude koji gledaju.

Vettel je u Ferrari došao kao četverostruki svjetski prvak, a sve je naslove osvojio za upravljačem Red Bulla. Momčad iz Maranella i njemački vozač nadali su se uspješnoj suradnji kakvu je Ferrari imao s Vettelovim idolom Michaelom Schumacherom, koji je u crvenom bolidu osvojio pet od svojih sedam naslova svjetskog prvaka.

No, Vettel je u Ferrariju uspio dvaput biti drugi u ukupnom poretku, jednom treći, jednom četvrti, a prošlu je godinu završio na petom mjestu.

Na pitanje zašto bivši četverostruki prvak nikada nije došao ni blizu naslova tijekom pet godina provedenih za upravljačem Ferrarija, Ecclestone nije dvojio.

- Problemi s Talijanima je što oni nemaju pravog vođu. Osoba koja je zadužena za tim u osnovi je super inženjer, rekao je Ecclestone koji je više od četiri desetljeća vodio glavnu riječ u formuli 1, sve do siječnja 2017. kada je 'oktanski cirkus' prodao američkoj medijskoj grupaciji Liberty za 4.6 milijardi dolara.

Izvor:hrt.hr

na vrh članka