Stefano Domenicali od siječnja novi šef Formule 1

Stefano Domenicali od siječnja novi šef Formule 1

Bivši sportski direktor Ferrarija Talijan Stefano Domenicali (55) od siječnja iduće godine postat će novi predsjednik i izvršni direktor Formule 1, objavljeno je na službenoj F1 stranici.


Talijan će na dužnost stupiti u siječnju, kada istječe mandat 66-godišnjem Chaseu Careyu koji je na ovoj poziciji od 2017. godine.

Domenicali je u Ferrariju proveo 23 godine, na čelu slavnog trkačkog tima iz Maranella bio je između 2008. i 2014. godine, a pod njegovim je mandatom Ferrari osvojio svoj posljednji konstruktorski naslov svjetskog prvaka. Potom je radio za Volkswagen / Audi Group, a od 2016. predsjednik je Lamborghinija.

- Sretan sam što sam se pridružio tako velikoj organizaciji. Formula 1 je moj život, rekao je Domenicali dodavši sa smiješkom kako je rođen u Imoli, a živi u Monzi, što rječito svjedoči o njegovoj pripadnosti ovom sportu.

- Proteklih šest godina u Audiju, a potom u Lamborghiniju, pružili su mi širu perspektivu i iskustvo koje ću unijeti u Formulu 1, dodao je.

Sadašni predsjednik Carey istaknuo je kako mu je bila čast voditi Formulu 1.

- Ponosan sam na tim koji ne samo da je prošao kroz neizmjerno izazovnu 2020. godinu, već se vratio s odlučnošću na područjima održivosti, raznolikosti i uključenosti, kazao je Carey koji će prijeći na funkciju neizvršnog predsjednika.

- Uvjeren sam da smo izgradili snažne temelje za dugoročni rast poslovanja. Bila je to avantura i uživao sam raditi s timovima, FIA-om i svim našim partnerima. Radujem se što ću i dalje biti uključen i podržavati Stefana dok on upravlja.

Izvor:hrt.hr

na vrh članka