EWOL pobjednik jesenske Fiumanke

EWOL pobjednik jesenske Fiumanke

21. Fiumanka jedrila se u potpuno drugačijim uvjetima i uz dramatičnu najavu koju je priredilo vrijeme i u petak i subotu do samog starta.

Kiša je prestala, ali je pao i vjetar pa je odlukom regatnog odbora regatna ruta skraćena.


Svi su vozili obiteljsku rutu do oznake u Kostreni i natrag u cilj u riječkoj luci. Od pristiglih 130 online prijava, njih 111 je preuzelo startne brojeve, no nisu se svi uspjeli probiti do starta.

Očekivano je prvi u cilj ušla slovenska posada EWOL-a, na čelu sa skiperom Gašperom Vinčecom, nakon sat vremena, 14 minuta i 17 sekundi. Obranili su tako naslov prošlogodišnjeg pobjednika, a poručili da je Fiumanka jedna od regata na kojoj svake godine sa zadovoljstvom sudjeluju.

Nakon njih, u cilj je drugi ušao Molo longo sa skiperom Riječaninom - Rajkom Kujundžićem.

Treće mjesto pripalo je brodu Damaco, a četvrto mjesto osvojio je ACI za čijim je kormilom bio proslavljeni hrvatski jedriličar Ivan Kljaković-Gašpić.

Jedrili su i mediji, 14. godinu zaredom u sklopu Fiumanke – prvo mjesto osvojio je Novinet (mreža riječkih portala), drugi Novi list, a treće mjesto pripalo je HRT-u, koji je i ove godine suorganizator medijske regate. Radio Rijeka u cilj je ušla četvrta.

I ove godine u obiteljskoj grupi jedrilo je najviše jedriličara. Posade su to na kojima su sve generacije – najmlađi sudionik, a ujedno kormilar ekipe iz Jedriličarskog kluba Galeb iz Kostrene ima samo 12 godina. Dokaz je to da riječka regata Fiumanka ima svoju budućnost, stoga možemo sa sigurnošću najaviti i pozvati i vas i dogodine na sljedeću - 22. Fiumanku!

Izvor:hrt.hr

na vrh članka