BiH protiv Sjeverne Irske pred gledateljima

BiH protiv Sjeverne Irske pred gledateljima

Nogometna reprezentacija BiH će utakmicu polufinala doigravanja za odlazak na Europsko prvenstvo protiv Sjeverne Irske  8. listopada igrati pred navijačima na sarajevskom stadionu Grbavica.


Prema  pisanju  portala  Klix.ba Federalno ministarstvo zdravstva dalo je u srijedu "zeleno svjetlo" za odigravanje ovog susreta pred ograničenim brojem domaćih navijača. Kapacitet  stadiona FK Željezničara je oko deset tisuća gledatelja što znači da  bi na tom važnom susretu ulaznice moglo kupiti između 1000-1500 navijača  Zmajeva.

To će nakon nekoliko mjeseci biti prva nogometna utakmica pred gledateljima u BiH nakon proglašenja pandemije koronavirusa.

Iako FIFA-a propisuje da broj gledatelja može biti i do 30 posto kapaciteta stadiona, Nogometni savez BiH će, saznaje  Klix, odobriti ulaznice za 10-15 posto kapaciteta stadiona Grbavica kako bi dodatno smanjili rizik od širenja koronavirusa, ali kako bi ipak omogućili reprezentativcima  podršku s tribina.

Sarajevsko kantonalno Ministarstvo zdravstva i Krizni stožer  će propisati sve epidemiološke mjere koje će morati biti zadovoljene u suradnji s Ministarstvom zdravstva FBiH i Nogometnim savezom BiH.

Odluka Ministarstva zdravstva se odnosi samo na utakmice reprezentacije BiH.

Izvor:hrt.hr

na vrh članka