Snježna kraljica: Hirscher četvrti put slavio na Sljemenu - video

Snježna kraljica: Hirscher četvrti put slavio na Sljemenu - video

Najbolji skijaš današnjice, Austrijanac Marcel Hirscher pobjednik je slaloma za Svjetski kup voženog na zagrebačkom Sljemenu. Do četvrtog slavlja u Hrvatskoj stigao je sa samo pet stotinki prednosti u odnosu na drugog sunarodnjaka Michaela Matta te 11 stotinki ispred trećeg Norvežanina Henrika Kristoffersena.[VIDEO] Hirscher: Ove godine su stotinke bile na mojoj strani

U vrlo zanimljivom raspletu druge vožnje Hirscher je uspio nadoknaditi 21 stotinku zaostatka za Mattom iz prve vožnje te nakon 2012., 2013. i 2015. godine ponovno ponijeti krunu "Kralja Sljemena". Na prvom prolaznom vremenu u drugoj vožnji Matt je imao 60 stotinki bolje vrijeme od Hirschera, no ta se prednost na drugom prolazu smanjila na 17, da bi u cilju Hirscher bio bolji za samo pet stotinki. 

Za Hirschera je to jubilarna 50. pobjeda u Svjetskom kupu, od toga 23. u slalomu.

Hirscher, koji je u posljednjih šest sezona osvajao veliki Kristalni globus namijenjen ukupnom pobjedniku Svjetskog kupa, sada je vodeći i u ukupnom poretku ove sezone sa 674 boda, 94 više od drugog Kristoffersena, odnosno 194 od trećeg, još jednog Norvežanina Kjetila Jansruda.

U poretku slalomaša vodeći je Hirscher s 354 boda, drugi Kristoffersen ima 295, a treći Matt 228. 

Michael Matt najbrži u prvoj vožnji, Hrvati završili nastup

Nakon prve vožnje slaloma za Svjetski kup na zagrebačkom Sljemenu vodio je Austrijanac Michael Matt. Na drugom mjestu je nakon prve vožnje bio Mattov sunarodnjak i najbolji skijaš današnjice Marcel Hirscher, koji zaostaje 21 stotinku, a treće mjesto drži Norvežanin Henrik Kristoffersen s 59 stotinki zaostatka. Ujedno, Hirscher i Kristoffersen su jedini unutar jedne sekunde zaostatka za vodećim.


[VIDEO] Zrnčić Dim: Vidović je jedini imao šansu za drugu vožnju

[VIDEO] Hrvati bez druge vožnje; Vidović: Nisam napravio ništa posebno


Od petorice hrvatskih skijaša najbliži plasmanu u drugu vožnju bio je Matej Vidović, koji je imao najbolji startni broj. On je u utrku krenuo kao 35., a na kraju je završio na 39. mjestu sa 3.85 sekunde zaostatka. Od plasmana u drugu vožnju dijelilo ga je 49 stotinki.

Elias Kolega bio je 50. sa 4.42 sekunde zaostatka, na 52. poziciji završio je Istok Rodeš (+5.34), a Natko Zrnčić Dim na 60. mjestu (+6.17), dok Samuel Kolega nije završio utrku.

Najbolji hrvatski skijaš Filip Zubčić morao je odustati od nastupa zbog bolesti.

Krunu brani Talijan Manfred Moelgg, koji je 12. nakon prve vožnje, a rekorder je Marcel Hirscher s tri pobjede. U osam muških utrka nitko od hrvatskih skijaša nije slavio na Sljemenu. Ivica Kostelić je tri puta bio drugi (2008., 2009., 2011.) i jednom treći (2012.).

Hrt.hr

Video sadržaj

na vrh članka