Sjajan start hokejaškog turnira: Slovenci šokirali SAD, Slovaci Ruse!

Sjajan start hokejaškog turnira: Slovenci šokirali SAD, Slovaci Ruse!

Dva iznenađenja na startu hokejaškog turnira na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu, Slovenija je šokirala SAD 3:2, a Slovačka Rusiju također s 3:2.Da iznenađenje bude veće, i Amerikanci i Rusi su očekivano poveli 2:0, no u obje utakmice uslijedili su veliki preokreti!

SAD je na prošlom ZOI-ju u Sočiju svladao Slovence s 5:1, no u Pjongčangu nema aktivnih igrača iz NHL-a pa je američka momčad bila puna veterana koji igraju širom svijeta, dok je Slovenija u gotovo najjačem sastavu. 

Rusi su pak ovdje zbog jake momčadi došli kao veliki favoriti za zlato, no danas nisu pokazali dobru igru i Slovačka je zasluženo slavila.

Rusi su poveli rano, Gavrikov je zabio u trećoj, pa Kaprizov u petoj minuti. Olmecki i Bakoš su krajem prve trećine izjednačili na 2:2, da bi nakon borbene, ali i neučinkovite druge trećine u 49. minuti Peter Čerešnjak zabio za pobjedu Slovačke.

Amerikanci su poveli golovima O'Neilla u 18. i Greenwayja u 33. minuti. Smanjio je Gregorc u 46. minuti, a izjednačio je Jan Muršak u 59. minuti, čime je izborio produžetak. Pobjedu Slovencima na samom početku dodatnog vremena, već u prvoj minuti, osigurao je svojim drugim pogotkom sjajni Muršak!

Hrt.hr

na vrh članka