Utorak, 04 Prosinac 2018

Svaka posavska obitelj osuši i do 300 kg slasnih kobasica, kulena, švargle, slanine...

Među najvažnije jesenske poslove u Posavini ubrajaju se priprema ogrjeva, zimnice, rakije i mesa. Drva, razne zimske salate i rakija spremljeni su u dovoljnim količinama, a ovih dana aktualna je svinjokolja pa se Posavinom širi miris kulena, kobasica, čvaraka i ukusnih krafni, piše Večernji list BiH. Ipak, zbog odlaska velikog broja mladih u zemlje zapadne Europe, nažalost, sve se više gube tradicijski običaji i poslovi koji se ne uklapaju u današnji ritam i život. Jedan od tih običaja je i tradicionalna svinjokolja ili kolinje, koji, nažalost, ovdašnje prilike sve više “potiskuju” iz seoskih dvorišta. 

Više...

FIFA-inu odštetu za SP dobit će i tri hrvatska kluba

FIFA je objavila da će klubovima čiji su igrači sudjelovali na Svjetskom prvenstvu u Rusiji isplatiti 209 milijuna dolara odštete, a na toj listi su i tri hrvatska kluba: Dinamo, Hajduk i Rijeka. Najviše će dobiti Dinamo (680.615 dolara), slijedi Rijeka (547.605) i Hajduk (66.505).

  • Objavljeno u Šport
Više...

Krstičević posjetio hrvatske vojnike u Afganistanu

Potpredsjednik vlade i ministar obrane Damir Krstičević i zamjenik načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga general pukovnik Drago Matanović posjetili su pripadnike 9. hrvatskog kontingenta u kampu Marmal u Mazar-e-Sharifu na sjeveru Afganistana, priopćeno je iz MORH-a.

  • Objavljeno u Svijet
Više...
Pretplati se na ovaj RSS feed