Četvrtak, 08 Ožujak 2018

Što je s našim ženama?

''Dan žena'' je dan kada se slave ekonomska, politička i društvena dostignuća pripadnica ženskog spola. Da ne ispadnem ''ograničena'' nadodat ću: i svih koji se tako osjećaju, a ne nose ova dva x kromosoma niti spolna obilježja koja iz toga proizlaze.

  • Objavljeno u Svijet
Više...

Kardinal Schoenborn: Podupirat ćemo da BiH pravi korake prema europskim integracijama

Predsjednik Biskupske konferencije Austrije kardinal Christoph Schoenborn i predsjednik Biskupske konferencije BiH kardinal Vinko Puljić pozvali su danas, na pres-konferenciji u Sarajevu, bh. političare na odgovorno ponašanje da bi se zaustavilo stvaranje napetosti i nepovjerenja u državi koji ugrožavaju suživot te poduzeli koraci ka izgradnji pravednog mira i jednakopravnosti.

Više...

Međunarodni dan žena: Prosvjed pred Vladom i noćni marševi

Ženska mreža Hrvatske u povodu Međunarodnog dana žena upozorila je ispred Vlade na težak položaj žena koje zbog straha za svoju egzistenciju ne smiju progovoriti kako im je na radnom mjestu, zatraživši od vladajućih da donesu mjere za unapređenje njihovih radnih prava. Prosvjed nazvan prema filmu "Blagajnica hoće ići na more", udruga je posvetila ženi koja je zbog dvije šnite pršuta dobila otkaz, ali i svim bezimenim ženama koje strepe za svoju egzistenciju.

  • Objavljeno u Svijet
Više...

HNS i Vrbanović osuđeni zbog svastike na Poljudu

Izvršni predsjednik i odgovorna osoba Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) Damir Vrbanović nepravomoćno je osuđen na splitskom Prekršajnom sudu na novčanu kaznu od pet tisuća kuna, dok je Savez kao pravna osoba i organizator sportskog natjecanja kažnjen sa 50 tisuća kuna zbog svastike koja je "osvanula" na travnjaku Poljuda prije početka odigravanja utakmice između Hrvatske i Italije u lipnju 2015.

  • Objavljeno u Šport
Više...
Pretplati se na ovaj RSS feed