Subota, 21 Rujan 2019

Novi apostolski nuncij Giorgio Lingua doputovao u Hrvatsku, dočekali ga Bozanić, Puljić i Palić

Apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj mons. Giorgio Lingua doputovao je u petak 20. rujna 2019. u Zagreb. U Međunarodnoj zračnoj luci „Franjo Tuđman“, apostolskog nuncija mons. Linguu dočekali su predsjednik Hrvatske biskupske konferencije i zadarski nadbiskup mons. Želimir Puljić, zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić, generalni tajnik HBK-a i hvarski biskup mons. Petar Palić, tajnik Apostolske nuncijature u RH mons. Janusz Stanisław Błachowiak te načelnica sektora diplomatskog protokola Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske Emilija Vučinić-Margeta.

  • Objavljeno u Svijet
Više...

Zadarski franjevci: Uz stare lažne optužbe ponovno se želi ubiti nevinog subrata fra Bernardina Sokola

Provincijalat Franjevačke provincije svetog Jeronima u Dalmaciji i Istri uputio je 21. rujna 2019. priopćenje hrvatskoj javnosti i medijima u kojemu demantira „grube neistine koje se ponovno šire o našem nevinom i od partizana bez suda ubijenom subratu fra Bernardinu Sokolu (1888. – 1944.)“. Izjavu koju potpisuje provincijalni ministar fra Andrija Bilokapić prenosimo u cijelosti.

  • Objavljeno u Svijet
Više...

Interu Derby della Madonnina, Brozović strijelac

U jednom od najvećih derbija talijanskog nogometa, poznatijem kao Derby della Madonnina, Inter je kao gost pobijedio gradskog suparnika Milan 2:0, a jedan od najboljih igrača utakmice bio je hrvatski reprezentativac Marcelo Brozović koji je postigao prvi pogodak na utakmici.

  • Objavljeno u Šport
Više...

Osmanović: Jedina prijetnja entitetu RS i Daytonskom sporazumu je Dodik, a ne Deklaracija SDA

Adil Osmanović, Šef Kluba SDA u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, kazao je kako je jedina prijetnja Daytonskom sporazumu, tako i entitetu RS, politika Milorada Dodika, a nikako Deklaracija SDA.
On je rekao da se to i danas jasno vidjelo tijekom javnog istupa srpskog člana Predsjedništva BiH u Beogradu, gdje je ponovno, kako kaže, prijetio “samoopredjeljenjem i odcjepljenjem”.

Više...
Pretplati se na ovaj RSS feed