Subota, 25 Siječanj 2020

Američki predsjednik Donald Trump: Svaki ljudski život, rođen i nerođen, stvoren je na sliku Božju

"Svako dijete je dragocjeni dar od Boga. Zajedno moramo čuvati i štiti dostojanstvo svakog ljudskog života. Svako dijete donosi radost u obitelji, svaka je osoba vrijedna zaštite. Svaki ljudski život, rođen i nerođen, stvoren je na sliku Božju. Zajedno ćemo braniti ovu istinu diljem naše zemlje“, rekao je u svome obraćanju sudionicima Hoda za životu u Washingtonu američki predsjednik Donald Trump.

  • Objavljeno u Svijet
Više...

Modni Mačak najavio svadbena zvona

Marko Grubnić u ekskluzivnom je intervjuu za IN magazin otkrio da ove godine staje pred oltar, izazvavši time burne reakcije na društvenim mrežama. Pratitelji mu čestitaju, no mnogo je više onih koji se trude otkriti tko je tajanstvena osoba koja će s Grubnićem uploviti u bračnu luku.

Više...

Kućanica misli da sve žene trebaju ostati kod kuće, ne raditi i razmaziti svoje supruge

Alena Kate Pettitt zamijenila je sastanke s kolegama s daskom za peglanje i kaže kako nikada nije bila sretna kao sada, kada živi kao u pedesetima, prenosi LADBible.com.

Koliko je sretna govori i činjenica da je pokrenula akademiju 'The Darling Academy' u kojoj savjetuje žene kako da postanu tradicionalne kućanice. 

Njezina stranica poručuje: "Možda ste primijetili novi pokret žena koje sebe nazivaju tradicionalnim kućanicama. To su žene koje su sretne da u današnje vrijeme ostaju kod kuće i razmaze svoje muževe kao da je 1959. Ponosna sam članica kluba i voljela bih s vama to podijeliti."

Alena kaže kako se odlučila pobuniti protiv modernog društva jer je odrasla u 90-tima, a kultura u to vrijeme bila je takva da su žene mogle raditi što su htjele. 

"Izlazile smo van, svađale se s dečkima, bile neovisne, ali ja sam se osjećala izostavljeno. Ono što sam htjela je život kao u 50-tima ili 60-tima. Odrasla sam sa samohranom majkom koja je morala raditi, ali i brinuti o kući - tada sam shvatila da ne želim takav život. Pobuna je počela kada sam upoznala svog sadašnjeg muža koji je jako tradicionalan i mislim da je samo to još probudio u meni. Rekao mi je da zna da želim muškarca koji će brinuti o meni i uz kojeg ću se osjećati sigurno. Bila sam sretna što je napokon netko to prepoznao i što mogu biti svoja." 

Alena je, uz brigu o kući, napisala i dvije knjige - 'Žene kao mi' i 'Engleska etiketa'. 

Izvor: Pogled.ba

Više...

Pedijatrica poručuje: Djeci su potrebne interakcije i igre, a ne ekran

Kada dođu u pedijatrijsku ordinaciju, roditelji često djeci daju mobitele kako bi ih umirili, govori pedijatrica Amra Junuzović-Kaljić. Specijalista za dječje bolesti u Javnoj ustanovi Dom zdravlja Stari Grad u Sarajevu, više od tri desetljeća brine o zdravlju onih najmlađih. Kaže da roditelji u BiH uglavnom nisu svjesni mogućih posljedica koje nepravilno i dugo korištenje televizijskih ekrana, mobitela i računara mogu imati na djecu, naročito onu u predškolskom uzrastu i u periodu kada je dostupnost medijskih sadržaja neograničena.

Više...

‘Jesus is Born’ – album u kojem Kanye West jasno imenuje počelo i ušće svake istinske težnje

Iza imena izvođača, odnosno, zbora koji potpisuje album “Jesus is Born” stoji gospel sastav kojeg je prije otprilike godinu dana okupila hip hop megazvijezda Kanye West, što sam album čini izravnim nasljednikom njegove gospelizirane hip hop zbirke “Jesus is King”, kojom je prije nekoliko mjeseci protresao svijet suvremene popularne glazbe i pratećeg show-businessa.

  • Objavljeno u Glazba
Više...
Pretplati se na ovaj RSS feed