Četvrtak, 09 Siječanj 2020

Odbojkaški siječanj u Livnu

Odbojkaški klub (OK) Troglav iz Livna organizator je polufinalnih turnira u odbojci za prvaka FBiH koji će se kroz mjesec siječanj održati u dvorani Dalibor Perković Dali i to u kategorijama “djevojčice”, “kadetkinje” i “juniorke”.

  • Objavljeno u Šport
Više...

Dobit bankarskog sektora u Federaciji BiH 250 milijuna KM

Na razini bankarskog sektora u Federaciji BiH, prema izvještajnim podacima banaka sa 30. rujnom 2019. godine, iskazan je pozitivan financijski rezultat – dobit u iznosu od 250,9 milijuna KM, što je za 4,3 milijuna KM ili 1,7% više u odnosu na isto vrijeme 2018. godine, podatci su Agencije za bankarstvo FBiH.

Više...

Evo kome Zavod za zapošljavanje može pomoći da ode u mirovinu

Nije mali broj radnika koji nakon što im tvrtke odu u stečaj završe na biroima za zapošljavanje jer niti imaju dovoljno godina da bi se umirovili, niti se zbog starosti mogu zaposliti. U jednom od zavoda za zapošljavanje smo upitali pod kojim uvjetima osoba sa evidencije nezaposlenih, može zatražiti od biroa da mu uplati staž kako bi se mogao umiroviti, piše Faktor.

Više...

Povećan minimalac građevincima u Njemačkoj

Sindikati i poslodavci u građevinskoj branši u Njemačkoj dogovorili su se o novoj minimalnoj satnici za građevinske radnike koja će iznositi 12,55 eura za pomoćne te 15,40 eura za kvalificirane radnike, priopćio je sindikat građevinaca IG BAU u četvrtak.

  • Objavljeno u Svijet
Više...

Kako žive građani BiH: Od plaće se živi, a ne preživljava!

Tridesetosmogodišnji Banjalučanin Mirko radi kao konobar u lokalnom kafiću u Banja Luci. Njegova mjesečna primanja su 425 eura. Od tog iznosa živi njegova tročlana obitelj. Prema podacima Saveza samostalnih sindikata Bosne i Hercegovine, potrošačka košara za listopad 2019. godine iznosila je 1.978,91 KM (989 eura). 

Više...
Pretplati se na ovaj RSS feed