Svaštaraš

Zašto je mladića u Podstrani ubio udar munje, a djevojka do njega prošla je bez ikakvih ozljeda? Munja u 84 posto slučajeva udara u muškarce, a stručnjak otkriva bizaran razlog zašto se žene skoro uvijek izvuku i prežive

Vijest kako je u Podstrani 25-godišnji mladić izgubio život od udara munje dok je uživao u ljetnim radostima potresla je regiju. Riječ je o magistru farmacije iz Sarajeva, zaposlenom u međunarodnoj kompanij, navijaču sarajevskog Željezničara..., ukratko o mladiću pred kojim je bila svijetla budućnost.

Na ulici u Njemačkoj srela svog otmičara iz ISIL-a

Strah zapadnih obavještajnih službi kako su s migrantima u EU ušli borci terorističke organizacije ISIL-a pokazao se opravdan. Slučaj djevojke iz Iraka, Ashwak Haji Hamid, koja je u njemačkom gradu Stuttgartu prepoznala svojeg silovatelja i mučitelja, pripadnika ISIL-a, dignuo je njemačku obavještajnu službu na noge, piše Hassan Haidar Diab za Večernji list.

Konjic: Petnaestak maskiranih napadača napalo ekipu BHRT-a

Nepoznata grupa napadača sinoć je u Konjicu napala ekipu BHRT-a koja se vraćala iz Širokog Brijega s utakmice nogometne Premijer lige Široki Brijeg– Sloboda. U ovom incidentu ozlijeđen je vozač, a na kombiju tv ekipe je pričinjena materijalna šteta, javio je BHRT.

Pretplati se na ovaj RSS feed