Makedonac u BiH uhićen za ubojstvo nakon 18 godina

Makedonac u BiH uhićen za ubojstvo nakon 18 godina

Državljanin Makedonije Nazim Bronja (44) optužen za ubojstvo Radenka Blagića zvanog Rajo uhićen je nakon 18 godina bijega.Bronja je pao na graničnom prijelazu Uvac gdje su mu lisice na ruke stavili pripadnici Postrojbe Granične policije Višegrad kada su utvrdili da za njim postoji potjernica za ubojstvo.

"Osumnjičeni N. B. je kontoliran prilikom ulaska u BiH na međunarodnom graničnom prijelazu Uvac. Graničnim provjerama je utvrđeno da ga potražuje Okružni sud Bijeljina zbog ubojstva", rekli su u Graničnoj policiji. Granični policajci su optuženog predali sudskoj policiji u Bijeljini na dalje postupanje.

Osim Bronje za ubojstvo Blagića optuženi su i Turčin Kenan Ozturk, Edin Tahirović, Ermendin Lekić i Dragan Nikić. Prema optužnici Blagić je usmrćen 6. veljače 2000. godine u vatrenom obračunu sa optuženim osobama u bijeljinskoj ulici Stefana Dečanskog na parkiralištu ispred restorana „Man“. U obračunu je sudjelovao i Atif Rovčanin koji je tada također poginuo, dok je Nikić teško ranjen. Motiv ubojstva bio je navodni novčani dug.

Pogled.ba

na vrh članka