Tin Šunjerga nepravomoćno osuđen na 40 godina zatvora

Tin Šunjerga nepravomoćno osuđen na 40 godina zatvora

Sudsko vijeće za mladež Županijskog suda u Zadru izreklo je nepravomoćnu presudu 20-godišnjem Tinu Šunjergi radi ubojstva roditelja iz Čiste Velike, u vodičkom zaleđu.

Šunjerga je osuđen za svako ubojstvo na 24 godine zatvora - s jedinstvenom kaznom 40 godina dugotrajnog zatvora. Njegov prijatelj Ivan Škarić, koji ga nije prijavio iako je znao za ubojstvo, dobio je uvjetnu kaznu od godinu dana zatvora u koji neće ići ako u tri godine ne počini kazneno djelo.

U obrazloženju presude sud je naglasio kako je Tin hladnokrvno pripremao i planirao ubojstvo te roditelje ubio iz bezobzirne osvete. Tin Šunjerga lani je u ožujku iz bezobzirne osvete ubio roditelje - najprije majku Silvanu pri povratku iz maslinika, a potom i oca policajca hicem iz pištolja u obiteljskoj kući. Kako se branio tijekom glavne rasprave, koja je trajala tri mjeseca, javnosti je nepoznato jer se postupak odvijao iza zatvorenih vrata.

Šunjerga je u trenutku ubojstva roditelja imao 19,5 godina, no sudilo mu se u redovnom postupku. Inače, ubojica roditelja u trenutku počinjenja djela bio je prema nalazu vještaka - ubrojiv.

Pogled.ba

na vrh članka