Umro mladi milijunaš koji je prodao svoje bogatstvo i novac dao siromašnima

Umro mladi milijunaš koji je prodao svoje bogatstvo i novac dao siromašnima

Prije tri godine australskom milijunašu Aliju Banatu dijagnosticiran je rak, a liječnici su mu rekli da mu ostaje maksimalno sedam mjeseci života. Ta užasna vijest promijenila mu je život, a Ali je odlučio svoje bogatstvo upotrijebiti na puno bolji način nego dotad. Iako je nadživio najavljenih sedam mjeseci, bolest je ipak bila jača te je Banat preminuo 29. svibnja, u dobi od 32 godine.Biznismen iz Greenacrea na jugozapadu Sydneyja sve je svoje bogatstvo prodao, a novac dao dobrotvornim organizacijama nakon što je doznao svoju dijagnozu.

Prije dvije godine osnovao je organizaciju Muslims Around the World čiji je cilj bio pomoći siromašnim muslimanima u zemljama kao što su Togo, Gana i Burkina Faso. Procjenjuje se da je organizacija prikupila 2,1 milijun dolara.

Banat je svoje bogatstvo stekao kroz kompaniju za zaštitu i električnu energiju, a do teške dijagnoze najčešće ga je trošio na život u luksuzu, kojim se hvalio na društvenim mrežama.akon što je dozno da je bolestan snimio je video Poklonjen mi je rak, u kojem je svoju dijagnozu opisao kao "dar koji mu je omogućio da se promijeni". Na snimci je pokazivao luksuzne stvari poput cipela s potpisom Louisa Vuittona i Ferrarija vrijednog 600 tisuća dolara, a potom obznanio da sve to želi dati za izgradnju sela u kojem će živjeti više od 200 udovica, škole za 600 siročadi i male bolnice. 

Pogled.ba

Video sadržaj

na vrh članka