Teslić: Izbjegavao psa i poginuo

Teslić: Izbjegavao psa i poginuo

Pero Vasić (38) iz Gomjenice, općina Teslić, poginuo je kada je u tom selu sletio autom s puta te udario mještanku Veru Trivunčević (61), a zatim i u obližnju kuću, nakon čega se prevrnuo na krov, potvrdili su za “Nezavisne” policijski izvori.

Iako službene potvrde nema, pojedini mještani tvrde da je on zapravo kobnih momenata izbjegavao psa na putu, a zatim izgubio kontrolu nad Toyotom koju je vozio.

“Znam ga dobro. Sinovi su mu mali. Prema onom što sam čula, on je valjda izbjegavao nekog psa, pa udario u kuću”, priča za “Nezavisne” mještanka, koja živi na oko kilometar od stradalog muškarca.

I ostali mještani opisuju pokojnog muškarca kao obiteljskog, vrijednog čovjeka.

“Baš kada se to desilo ja sam tuda naišao. Kuća u koju je udario nalazi se pored jedne prodavnice. Vidio sam policijsku patrolu s rotacijom i tim putem nije se moglo prolaziti, jer je promet preusmjeravan. Nastradao je uzorni suprug i otac dva maloljetna sina”, govori taj mještanin.

Od policijskih izvora neslužbeno se saznaje da je tridesetosmogodišnjak, najvjerovatnije usljed neprilagođene brzine, prešao na suprotnu stranu kolovoza, gdje je zakačio ženu, koja je bila na trotoaru.

“Auto je nastavio kretanje, te udario u obližnju kuću, a nakon toga se prevrnuo na krov”, kaže izvor “Nezavisnih”.

Iz Policijske uprave Doboj jučer su prioćili da se ta tragedija dogodila dan ranije, oko 20.50, na lokalnom putu u teslićkom mjestu Gomjenica.

“U nezgodi su sudjelovali tridesetosmogodišnji P.V., koji je vozio Toyotu, i šezdesetjednogodišnja V.T., koja je bila pješak. Usljed ozljeda vozač je preminuo u Domu zdravlja Teslić, a u toj zdravstvenoj ustanovi je ukazana pomoć V.T., nakon čega je ona prevezena u dobojsku bolnicu, gdje je zadržana na liječenju”, rekli su iz policije.

Po ovlaštenju dežurnog tužitelja Okružnog javnog tužiteljstva Doboj, očevid su uradili teslićki policajci.

/HMS/

na vrh članka