Mamić ostaje u pritvoru do sutrašnjeg ročišta pred Sudom BiH

Mamić ostaje u pritvoru do sutrašnjeg ročišta pred Sudom BiH

Zdravko Mamić bit će noćas zadržan u pritvoru Suda BiH, gdje će se sutra održati ročište po zahtjevu Hrvatske za njegovim izručenjem.Bila je varijanta da se danas održi ročište, ali će ipak biti sutra, rekao je za Hinu Mamićev odvjetnik Zdravko Rajić. Pojasnio je kako je njegov klijent dovezen u prostorije državne policijske agencije SIPA-e, čiji su ga pripadnici tijekom dana lišili slobode, nakon čega će biti prebačen u Sud BiH i zadržan do održavanja ročišta.

Prema ranijim najavama sam Mamić, ali i njegov bosanskohercegovački odvjetnik Rajić najavili su da će se usprotiviti njegovu izručenju koje je od BiH zatražila Republika Hrvatska temeljem sporazuma o međunarodnoj pravnoj pomoći u kaznenim stvarima. Prema proceduri, za Mamića će Sud BiH utvrditi posjeduje li bosanskohercegovačko državljanstvo te će se on izjasniti protivi li se izručenju Hrvatskoj.

Mamić je prošlog tjedna nepravomoćno osuđen na 6,5 godina zatvora zajedno s još tri osobe s objašnjenjem da je oštetio Dinamo i proračun Hrvatske. On je dan prije izricanja presude prešao u BiH, čije državljanstvo posjeduje.

Hrt.hr

na vrh članka