Potvrđena optužnica protiv Zorana Marjanovića, suđenje za ubojstvo supruge Jelene na jesen

Potvrđena optužnica protiv Zorana Marjanovića, suđenje za ubojstvo supruge Jelene na jesen

Viši sud u Beogradu potvrdio je optužnicu protiv Zorana Marjanovića (39) koja ga tereti da je 2. travnja 2016. na nasipu u Crvenki kod Borče, ubio suprugu, pjevačicu Jelenu Marjanović.

Riječ je o dopunjenoj optužnici Višeg tužilaštva iz juna.

Kako je “Blic” pisao, Marjanović je optužen za teško ubojstvo, ali je u optužnici ovoga puta i svjedočenje Zoranove i Jelenine kćerke Jane koje je dala krajem lipnja.

Također, prikupljeni su novi dokazi koji su potvrdili sumnje tužiteljstva i policije da je Marjanović ubio svoju suprugu 2. travnja 2016. godine na nasipu u Crvenki.

Kako stoji u optužnici, Marjanović se sa sada pokojnom suprugom i tada petogodišnjom ćerkom Janom 2. travnja 2016. godine oko 17 sati dovezao na nasip u Borči, nakon čega je Jelena otišla trčati nasipom, dok je on ostao s djetetom.

U optužnici piše da je “iskoristivši Jelenino povjerenje, Zoran nju namamio da se spuste u podnožje nasipa na kanalu, dok je dijete ostalo na nasipu”.

“Kada su se spustili do kanala, Zoran je Jelenu najprije ubo oštrim predmetom u glavu i u desni lakat, nakon čega je Jelena počela bježati travnatom površinom. Tada je izgubila patiku i mobilni telefon, kao i gumicu kojom joj je bila vezana kosa. Marjanović ju je sustigao, strgao joj je gornji dio trenerke, a potom opet zadao više udaraca u glavu, nanjevši joj višestruke prelome lobanje, nakon čega ju je potopio u kanal. Prije smtri, Jelena je udahnula vodu iz kanala”, navodi se dalje u optužnici.

Kako neslužbeno prenosi “Blic”, od jeseni se može očekivati i početak suđenja Zoranu Marjanoviću za teško ubojstvo, za koje je zaprećena kazna od 10 do 40 godina zatvora.

Inače, prethodna optužnica protiv Zorana Marjanovića podignuta je 9. veljače ove godine, međutim, nju je Viši sud 20. ožujka vratio tužiteljstvu i naložio da pribavi određene dokaze radi boljeg razjašnjenja stanja stvari, a među njima i da sasluša maloljetnu kćerku Marjanovića.

/HMS/

na vrh članka