Uskrs radio ljubuski2xl

Zbog afere s preprodajom ulaznica Drago Ćosić dobio otkaz na HRT-u

Zbog afere s preprodajom ulaznica Drago Ćosić dobio otkaz na HRT-u

RT-ov komentator Drago Ćosić je dobio redovni otkaz.

Da je sportski komentator dobio otkaz, Index.hr-u je potvrdio Ćosićev odvjetnik Mate Matić.

“Drago mi je jutros poslao SMS da je dobio otkaz. Idemo u spor, to neće proći jer nema elemenata kaznenog djela”, kazao je Matić.

O obavijesti o otkazu ne spominje se nikakva otpremnina. To je u suprotnosti s jučerašnjim najavama njegovog odvjetnika Matića. On je u srijedu navečer rekao da je HRT tijekom prvih prigovora pristao na otpremninu Ćosiću.

Podsjetimo, nakon što su se četiri ulaznice za finale SP-a pojavile u prodaji, FIFA je zatražila od EBU (Europska unija javnih televizija), čiji je HRT član, objašnjenje o okolnostima pojavljivanja spornih karata u prodaji. Nakon zaprimljene službene informacije od EBU, HRT je poduzeo potrebne radnje te o tome obavijestio nadležna državna tijela radi provođenja daljnjih izvida.

HRT je reagirao nakon što je Jutarnji list objavio da su Ćosić i međunarodni koordinator HRT-a Saša Dedić osumnjičeni da su sudjelovali u preprodaji ulaznica za SP.

U međuvremenu se u cijelu priču uključio i DORH. Prije dva dana priopćili su da je Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu započelo izvide oko preprodaje karata za Svjetsko nogometno prvenstvo koje se održalo u Rusiji.

Izvor: HMS

na vrh članka