Snažna eksplozija u rafineriji u Bosanskom Brodu, ima ozlijeđenih

Snažna eksplozija u rafineriji u Bosanskom Brodu, ima ozlijeđenih

Stanovnici Slavonskog Broda i okolice čuli su večeras u 21 sat i 30 minuta snažnu eksploziju iz smjera Rafinerije nafte u Bosanskom Brodu, a nekoliko trenutaka kasnije mogao se vidjeti snažan plamen. Dnevni Avaz javlja da još nema nikakvih informacija o mogućim žrtvama i uzroku eksplozije, no Ilija Jovičić, načelnik općine je potvrdio da ima nekoliko ozlijeđenih radnika.

Načelnik općine Bosanski Brod Ilija Jovičić potvrdio je za RTRS da ima povrijeđenih radnika u eksploziji. Također je rekao da su svi raspoloživi vatrogasci otišli gasiti požar. U Policijskoj postaji Doboj u Republici Srpskoj potvrdili su da je do eksplozije došlo oko 21 h i 30 minuta. Eksplodiralo je postrojenje '04', potvrdio je načelnik općine Jovičić. Vatrogasci sprječavaju daljnje širenje požara. Građani oba Broda strahuju od zagađenja zraka zbog eksplozije.

Šef hitnog prijama dr. Anto Lukenda u općoj bolnici u Slavonskom Brodu kaže da još nema službenih informacija o ozlijeđenima, ali je hitni prijem slavonskobrodske bolnice spreman za prihvat eventualno ozlijeđenih i stradalih osoba u rafineriji. Bosanski Brod nema svoju bolnicu, najbliža je u Hrvatskoj, u Slavonskom Brodu, a druga opcija zbrinjavanja eventualno stradalih je bolnica u Doboju koja je udaljenija.

Gradonačelnik Slavonskog Broda Mirko Duspara sazvao je sjednicu Županijskog kriznog stožera za 22.30 sati, kada se nada da će saznati detalje eksplozije. Iako nema podrobnijih informacija, i on kaže da je najvjerojatnije došlo do eksplozije na postrojenju broj 4. Iz Bosanskog Broda nije došao zahtjev za naše vatrogasce, rekao je Duspara. Kaže i da se dim spušta uz Savu te da je policija, iz predostrožnosti, ljude upozorila da ostanu u kućama. Ističe da ne treba dizati paniku. "I prije su se ovakve stvari događale, rekao bih da su živci građana Slavonskog Broda na izmaku", dodao je.

Hrt.hr

Video sadržaj

na vrh članka