Iz BiH u Hrvatsku prebacili 153 migranta i zaradili gotovo 22 tisuće eura

Iz BiH u Hrvatsku prebacili 153 migranta i zaradili gotovo 22 tisuće eura

USKOK je nakon provedene istrage pred zagrebačkim Županijskim sudom podignuo optužnicu protiv četvorice hrvatskih i jednog bosansko-hercegovačkog državljanina koje tereti da su od siječnja do travnja iz BiH u Hrvatsku prebacili 153 ilegalnih migranta i tako zaradili gotovo 22 tisuće eura.


Optužnicom se okrivljenicima stavlja na teret da su se udružili zbog prebacivanja većeg broja stranaca iz BiH u Hrvatsku te potom u Sloveniju. "Nakon što su s osobama u Bosni i Hercegovini dogovorili cijenu od 150 eura po osobi i njihovo prebacivanje iz Bosne i Hercegovine u Hrvatsku, pripadnici zločinačkog udruženja organizirali su preuzimanje i prevoženje stranih državljana do Zagreba, nakon čega su odlazili u Bosnu i Hercegovinu radi preuzimanja dogovorenog iznosa novca.

Na opisani je način iz Bosne i Hercegovine u Hrvatsku u 23 navrata prebačeno 153 stranih državljana, za što su okrivljenici primili ukupno 21.900 eura. Iznos su, sukladno prethodnom dogovoru i ovisno o učešću okrivljenika u pojedinom prebacivanju, međusobno podijelili", izvijestio je Uskok.


U optužnici je predloženo i produljenje istražnog zatvora protiv trojice okrivljenika.

Pogled.ba

na vrh članka