Uskrs radio ljubuski2xl

Djevojka smrtno stradala u teškoj prometnoj nesreći kod Kalesije

Djevojka smrtno stradala u teškoj prometnoj nesreći kod Kalesije

Jedna osoba je smrtno stradala, dok su dvije ozlijeđene u teškoj prometnoj nesreći koja se sinoć oko 22:15 sati dogodila na putu Gornji Rainci - Rainci, na području općine Kalesija.Kako su naveli iz Ministarstva unutarnjih poslova Tuzlanske županije, do ove prometne nesreće je došlo kada je 20-godišnja N.M. iz Kalesije izgubila kontrolu nad automobilom Opel Astra, a potom udarila u betonski stub pored ceste. 

Kako su precizirali iz MUP-a TŽ, tom prilikom N.M. je smrtno stradala, dok su dvije osobe koje su bile s njom u automobilu zadobile ozljede te su prevezene u Univerzitetski klinički centar u Tuzli radi ukazivanja liječničke pomoći. 

Devetnaestogodišnja suputnica E.D. iz Kalesije je zadobila ozljede o čijem stupnju se liječnici nisu izjasnili i zadržana je na daljnjem liječenju, dok je 20-godišnji T.K. također iz Kalesije zadobio lakše tjelesne ozljede.

O događaju je obavješten i dežurni kantonalni tužilac, a očevid su na mjestu nesreće obavili službenici Odjeljenja kriminalističke policije Policijske uprave Kalesija.

Prema neslućbenim informacijama, u ovoj prometnoj nesreći smrtno je stradala 20-godišnja Neira Mujkić.

Prema pisanju portala NKP.ba, Neira Mujkić je s prijateljima i prijateljicama bila na rođendanu kod prijateljice, a nakon završetka proslave krenula je da neke od njih odveze kućama.

Neira Mujkić je ove godine završila Frizersku školu, te je radila u frizerskom salonu u Raincima Gornjim.

Uzrok koji je doveo do nesreće nije poznat…

Pogled.ba

na vrh članka