Objavljen video odgojiteljice iz sarajevskog vrtića kako maltretira djecu

Objavljen video odgojiteljice iz sarajevskog vrtića kako maltretira djecu

Društvenim mrežama kruži snimak na kojem se vidi kako odgojiteljica u jednom sarajevskom vrtiću fizički maltretira djecu.Na snimci se jasno vidi odgojiteljica koja najprije viče na dijete, a zatim ga grubo uzima za ruku i vuče po podu te ga na kraju odvlači u drugu prostoriju, dok se mališan sve vrijeme otima. 

Ista scena se ponavlja na kraju snimke. 

Ovaj video snimak postavio je otac čije dijete ide u ovaj vrtić kako bi upozorio roditelje da budu oprezni i obrate pažnju na to kako se ponašaju njihova djeca, kako bi na vrijeme mogli primijetiti eventualne znakove nasilja, javlja Radio Sarajevo.

Snimak je nastao prije dvije godine, nakon čega je otac obaviješten da su odgojiteljica i direktorica zbog toga dobile otkaz: 

"Ušao sam u ured i doživio najveći šok u životu. Objasnila je slučaj s direktoricom i njenom prijateljicom učiteljicom Amilom i da je razlog video snimak s nadzornih kamera na kojem Amila maltretira jedno dijete koje je vjerojatno naš sin. Direktorica je svoju prijateljicu pokušala zaštiti pa su obje dobile otkaz, rečeno mi je", napisao je otac na svom Facebook profilu. 

Na osnovu snimka, otac je pokušao ostvariti pravdu na sudu, ali bezuspješno. Nakon svega, odlučio je objaviti snimak na svom Facebook profilu. 

Pogled.ba

Video sadržaj

na vrh članka