Uskrs radio ljubuski2xl

Migrant iz Pakistana pokušao silovati djevojčicu iz Bihaća, otjerali ga drugi migranti

Migrant iz Pakistana pokušao silovati djevojčicu iz Bihaća, otjerali ga drugi migranti

Nepoznatog migranta iz Pakistana sumnjiči se za kazneno djelo bludnje radnje nad 13-godišnjakinjom iz Bihaća, potvrđeno je za Klix.ba u MUP-u USŽ.Prema riječima Snežane Galić, glasnogovornice MUP-a USŽ, policijski službenici Policijske stanice Bihać, obilaskom obale rijeke Une i obavljajući redovne zadatke, zatekli su šest migranta iz Šri Lanke. Migranti su policijskim službenicima pokazali mjesto gdje se nalazi nepoznata ženska osoba.

"Pregledom terena u žbunju je pronađena trinaestogodišnjakinja, nakon čega su svi pozvani u prostorije Policijske stanice Bihać i s njima su razgovor obavili istražitelji. S trinaestogodišnjakinjom je obavljen razgovor u prisustvu majke, kao i službenice JU Centra za socijalni rad. Ona je izjavila da joj je nepoznati migrant s područja Pakistana pokušao nasilno skinuti odjeću te da su zatečeni migranti otjerali Pakistanca", objasnila je Galić.

O događaju je obaviješten tužitelj Županijskog tužiteljstva koji se očitovao da se u događaju stječu obilježja kaznenog djela bludne radnje te naložio daljnje provođenje istrage.

Istražitelji Sektora kriminalističke policije nastavljaju rad na dokumentiranju krivičnog djela te identifikaciji migranta koji je počinio navedeno kazneno djelo, istaknuli su iz MUP-a.

Pogled.ba

na vrh članka