N1: Selmo Cikotić, ministar obrane BiH

N1: Selmo Cikotić, ministar obrane BiH

Nakon što su nedavno optužili HŠK Zrinjski za namještanje utakmica preko jedanaesteraca, N1 televizija danas je izgleda krenula u kadroviranje Vijeća ministara BiH. Naime, njihov današnji gost u poslijepodnevnom programu je bio Selmo Cikotić, koji je govorio o BiH i NATO-u.

I dok je Cikotić govorio o integracijama, N1 ga je potpisao kao ministra obrane BiH. Možda u ovome mediju znaju nešto više od ostatka javnosti, ali službeno je ministrica obrane i dalje Marina Pendeš., piše Pogled.ba.

Inače, ovaj Crnogorac je dobio značajno vrijeme kako bi govorio o značaju članstva BiH u NATO, važnosti daljnjeg partnerstva i što BiH još treba uraditi da bi postala punopravni član ove organizacije.

Nažalost, tijekom gostovanja voditelj se nije sjetio postaviti pitanje Cikotiću može li on ući u NATO ako još uvijek nije otkrio gdje su leševi pobijenih Hrvata Bugojna za kojima se traga i danas.

Dok su hrvatski civili i zarobljenici ubijani u ovome gradu Cikotić je obnašao dužnost ratnog zapovjednika Operativne grupe „Zapad“ tzv. Armije BiH (područje Bugojna i Gornjeg Vakufa, te dijelova općina Donji Vakuf i Novi Travnik).

Zbog toga se osnovano sumnja već 25 godina kako je upoznat sa sudbinom nestalih Hrvata, ali Cikotić nikada nije progovorio o tome. Umjesto toga, danas nam drži predavanja o NATO-u i važnosti sudjelovanja u ovome vojnom savezu.

Minimalni uvjet hrvatskih predstavnika bi bio da Cikotić i njegovi pomagači otkriju sudbinu nestalih Hrvata Bugojna prije nego nam počnu govoriti o integracijama. Naravno, ukoliko ti hrvatski predstavnici ne dožive amneziju, kao što je bio slučaj Pendeš-Komšić.

/HMS/

na vrh članka