U Vrapčićima oduzete cigarete i duhan vrijedan 1,6 milijuna KM

U Vrapčićima oduzete cigarete i duhan vrijedan 1,6 milijuna KM

Ovlašteni službenici Uprave za neizravno oporezivanje u na pijaci u Mostaru oduzeli su 4.156 paklica cigareta i 54 kg duhana.

Službenici UNO BiH, Regionalni centar Mostar, u suradnji sa pripadnicima MUP-a HNŽ-a, na pijaci u Vrapčićima privremeno su oduzeli 4.156 paklica cigareta i 54 kg duhana koje nisu bile obilježene akciznim markicama UNO.ž

Cigarete i duhan su privremeno oduzete, te obzirom da su radnje počinjenog prekršaja sadržane u dijelu krivičnog djela 210a KZ BiH- nedozvoljen promet akciznih proizvoda, o istom će biti obavješteno Tužiteljstvo BiH. Prilikom provođenja navedene aktivnosti, ovlaštene službene osoba UNO BiH koristili su vozila i specijalističku opremu doniranu od EXBS programa Vlade SAD.

Tijekom 2018. godine ovlašteni službenici Uprave za ineizravnooporezivanje oduzeli su cigarete i duvan, koji nisu bili obilježeni akciznim markicama ukupne vrijednosti u iznosu od 1,6 miliona KM.

– Uprava za neizravno oporezivanje BiH poziva sve građane u BiH da na našu otvorenu liniju 080 02 06 07 prijave svaki oblik nezakonite trgovine, utaje akciza, carine ili PDV-a. Svi pozivi su besplatni – navodi se u priopćenju.

/HMS/

na vrh članka