Uhićen inspektor SIPA-e zbog zloupotrebe položaja

Uhićen inspektor SIPA-e zbog zloupotrebe položaja

U jutrošnjoj akciji SIPA-e uhićen je osumnjičeni inspektor Državne agencije za istrage i zaštitu, a izvršeni su pretresi na više lokacija.Tužiteljstvo BiH i Državna agencija za istrage i zaštitu proveli su akciju uhićenja i pretresa, u okviru aktivnosti na procesuiranju osumnjičenih za zloupotrebu položaja i koruptivne aktivnosti, javlja Dnevni avaz.

U akciji je uhićen Darko Marčetić (44) iz Prijedora, uposlen kao inspektor SIPA-e u Banjoj Luci.

On je osumnjičen da je, djelujući u dogovoru s osobama koje su izvršile ilegalan uvoz sportskih lijekova i određene količine opojne droge marihuana, zloupotrijebio svoj službeni položaj i od osumnjičenih iznuđivao novac, da bi nezakonito posredovao u njihovoj zaštiti od kaznenog procesuiranja.

Tijekom istrage utvrđeno je da je osumnjičeni zloupotrijebio mogućnost pristupa policijskim i drugim evidencijama da bi uzimao podatke koje je koristio prilikom iznude novca od osumnjičenih.

Nakon uhićenja izvršeni su pretresi objekata i prostorija koje koristi osumnjičeni.

Osumnjičeni će biti predat postupajućem tužitelju Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju, koji će ispitati osumnjičenog i nakon toga odučiti o daljnjim aktivnostima u predmetu.

Pogled.ba

na vrh članka