Dječak iz Letovanića pucao karabitom i teško se ozlijedio

Dječak iz Letovanića pucao karabitom i teško se ozlijedio

Desetogodišnji dječak je u pokupskom Letovaniću, pucajući s karabitom, zadobio ozljede opasne za život.Kako je priopćeno iz Policijske postaje u Sisku, dječak je hitno prevezen u Klaićevu bolnicu u Zagreb, gdje se liječnici bore za njegov život.

Nakon ozljede šake dječaka u Lipovljanima elektrodetonatorskom kapislom u utorak, te teškog ozljeđivanja dječaka u Letovaniću eksplozijom acetilena iz karabita u srijedu, sisačko-moslavačka Policijska uprava uputila je javni apel roditeljima i njihovoj djeci.

Na roditelje se apelira da zaštite djecu držeći ih pod nadzorom, da im ne kupuju i ne dozvoljavaju igru eksplozivnim sredstvima i pirotehnikom. Upravo eksperimentiranje eksplozivnim sredstvima najčešće dovodi do ozljeda, koje mogu imati i tragične posljedice. Maloljetnici iz Letovanića i Lipovljana žrtve su upravo takve igre.

Policija također upućuje poruku djeci kako eksploziv u bilo kojem obliku, nikako ne može biti igračka, te da nosi veliku opasnost. Tako se blagdani, koji bi trebali biti dani mira i ljubavi, pretvaraju u svoju suprotnost, poručuju iz PU sisačko-moslavačke.

Hrt.hr

na vrh članka